Tek.no

Nyhet

Google-grunnleggeren skal lage verdens største luftfartøy

Sergey Brin med svært luftige planer.

Dmitry Rukhlenko
30 Mai 2017 06:00
annonse

Sitter man på store ressurser er det som regel bare fantasien som setter grenser, og nå ser det ut til at en av de store aktørene i IT-verdenen har meget «høytflyvende» ambisjoner. Det melder avisen The Guardian.

Den ene av de to Google-grunnleggerne, Sergey Brin, skal nemlig bygge et gigantisk, høyteknologisk luftskip, av alle ting. Opplysningene kommer fra flere kilder med kjennskap til saken.

Verdens største luftfartøy

Luftskipet skal visstnok bli intet mindre enn verdens største luftfartøy når det er ferdig, med en anslått lengde på 200 meter. Konstruksjonen skal etter sigende finne sted i det skjulte inni en diger hangar som NASA disponerer, og ha en pris på mellom 100 og 150 millioner dollar.

Sergey Brin.

Wikipedia

Skipet, som ifølge kildene finansieres personlig av den svært velstående Google-grunnleggeren, skal få to bruksområder. På den ene siden skal fartøyet benyttes til å levere humanitær bistand til avsidesliggende områder, og samtidig skal det fungere som en luksuriøs «luft-yacht» for Brin selv og hans egne venner og familie som skal farte rundt mellom verdens kontinenter.

Bruker helium

Luftskipet skal visstnok bruke helium-gass til å holde det i luften. Meningen var opprinnelig å bruke hydrogen, som har vært den vanlige gassen å benytte i luftskip tidligere, men i dag krever amerikanske luftfartsmyndigheter at luftskip benytter ikke-brennbare gasser.

annonse

Hydrogen er svært brannfarlig og forårsaket blant annet den kjente Hindenburg-ulykken i 1937, hvor 35 mennesker ble drept og som på det tidspunktet førte til at man sluttet helt å bruke luftskip som transportmiddel.

Utover dette foreligger det ennå få opplysninger om Brins luftige planer, så det er uvisst når vi vil få se monsteret i aksjon og om det eventuelt vil bli begynnelsen på en omfattende gjenoppliving av luftskip-konseptet. Google har ikke kommentert saken.

Googles kunstige intelligens har utført en ny bragd »

Les også
Snart skal Googles nettleser begynne å blokkere de mest plagsomme annonsene på nettet
Les også
Snart er det slutt på trege Android-oppdateringer
Les også
Ta dere sammen, Google!
annonse

Les også