Tek.no

Nyhet

Vår gamle «favoritt-NAS» har fått en oppfølger

Qnap TS-451A og TS-251A har nyheter både utenpå og innvendig.

Qnap / Shutterstock
6 Okt 2016 08:04

Taiwanske Qnap har gjennom årenes løp snekret sammen en hel del forskjellige NAS-er, altså små og smarte «lagringsbokser» du kan plugge rett på nettverket. Ikke alle har vært like bra – den lille TS-228 skuffet oss – mens vi tidligere har vært fulle av lovord om modeller som den velbalanserte TS-451.

Nå har sistnevnte fått en slags etterfølger i form av Qnap TS-451A. Nøyaktig hva den A-en står for vet vi ikke, men den representerer i hvert fall en oppgradering fra den eldre TS-451 (uten A).

Den nye modellen kommer også i en tobrønns versjon.
Qnap

Nyheten om den nye modellen, som også finnes i en tobrønns versjon med betegnelsen TS-251A, kom riktignok for nærmere en måned siden. Men med tanke på at disse nå begynner å dukke opp i butikkene, er det likevel greit å få med seg.

USB-tilgang, 4K og fjernkontroll

Qnap TS-451A er som TS-451 ingen estetisk skjønnhet, men med en slags grønnfarge på statuspanelet til venstre for diskbrønnene skiller den seg i det minste ut. Dette panelet har fått et par ekstra åpninger også – da for et minnekort og en Mikro-USB-port. Sistnevnte er hva Qnap kaller en «USB QuickAccess port» som gjør at man skal få tilgang til oppsett og filer uten å behøve nettverk.

Så vidt vi forstår betyr dette at du på sett og vis kan bruke NAS-en som en ren ekstern USB-tilkoblet harddisk, men at dette da krever at du bruker en nyere versjon av Windows eller OS X.

Qnap TS-451A.
Qnap

NAS-en har også fått en nyere prosessor enn den som sitter i den vanlige TS-451. På papiret er den ikke like kjapp i rene klokkefrekvenser, men har nyere teknologier innebygd. Det betyr maskinvarestøttet transkoding og støtte for H.264-kodet 4K-innhold – enten det er over nettverket eller via HDMI-porten.

At du kan bruke NAS-en som et mediesenter med applikasjonen HD Station blir også mer attraktivt når det følger med en fjernkontroll i pakka.

For ikke å glemme at den også skal kunne gjøre alt NAS-er normalt sett kan gjøre.

Med noen nyheter både innvendig og utvendig har også den nye modellen en litt høyere prislapp – i skrivende stund ser det ut til at du må ut med omtrent fem høvdinger for et eksemplar. Vi skal etter hvert prøve å få til en test av Qnaps nye «high-end»-modell.

Men Btrfs støtter den ikke:
TEST: Netgear ReadyNAS 214 er en av markedets første NAS-er som forhindrer «bitråte» >>>

(Kilde: Qnap)

Les også
Qnap TS-451A: Utvilsomt en av de mest allsidige NAS-ene vi vet om
Les også
Dette overvåkningskameraet tåler all slags vær og kan skremme bort tyver
Les også
Qnap TS-228: Qnaps lille NAS gjør noe feil når det skjer en feil
Les også
Netgear ReadyNAS 214: Vi har testet en av markedets første NAS-er som forhindrer «bitråte»
Les også
Qnap TS-451: Dette er vår nye favoritt-NAS
annonse

Les også