Til hovedinnhold

Nå er det siste sjanse for gratis Windows 10-oppgradering

Fredag 29. juli er det slutt.

Microsoft

Det ble tidlig klart at Microsoft skulle tilby Windows 10-oppdateringen gratis for alle som allerede har kjøpt Windows 7 eller Windows 8.1.

Om du ennå ikke har fått ut fingeren er det imidlertid snart for sent å skaffe seg Windows 10 gratis.

Som vi meldte i mai har Microsoft kunngjort at 29. juli er den siste dagen man kan oppdatere til det nye operativsystemet uten å betale.

Treg overgang

Microsoft har jobbet ganske hardt med å få folk over på Windows 10 via en rekke påminnelser den siste tiden, som formodentlig mange har funnet lettere plagsomme. Tidligere denne måneden kunne vi sågar melde at Microsoft klasket til med en siste påminnelse i fullskjerm.

Windows 10 nærmer seg nå 20 prosents markedsandel.
Skjermdump/Netmarketshare

Noe av grunnen til Microsofts noe aggressive oppfordringer er at Windows 10 lenge har slitt med oppslutningen. I begynnelsen av 2016 kom det frem at Windows 10 fremdeles bare hadde cirka 10 prosent av markedet, mens Windows 7 og Windows 8.1 til sammen hadde hele 70 prosent.

Om man tar en titt på statistikken hos nettstedet Netmarketshare i dag kommer det imidlertid frem at Windows 10 nå har krøpet opp til en markedsandel på cirka 19 prosent, så det går utvilsomt fremover.

Microsoft bruker også Skype som pressmiddel for å oppgradere: Snart må du ha Windows 10 Mobile for å bruke tjenesten »

(Via Engadget)

annonse