Til hovedinnhold

LG har vist frem en forsmak på G6

Det ser ut til å være avgjort - i 2017 lever tykke skjermrammer farlig.

The Verge

Venter du på årets viktigste toppmodeller fra mobilprodusentene? Da kan du i hvert fall glede deg over at vi allerede nå kan kikke LG litt i kortene. Nå er det selskapets neste toppmobil, LG G6, det gjelder. Som du ser øverst kan LG gå til krig mot tykke skjermrammer. En krig som for alvor startet med Xiaomis Mi Mix i fjor høst.

LG har allerede bekreftet datoen for lansering, og den blir den 26. februar i Barcelona, altså i forbindelse med dingsemessen Mobile World Congress.

Hvordan ser hele telefonen ut?

Men før den tid skal vi altså få noen smakebiter på hva som kommer. Bildet du ser øverst her har The Verge fått tak i, og presenterer som lekket. Akkurat hvor offisielt det er er vanskelig å si, men det er i hvert fall gjennomarbeidet.

Twitter-brukeren Veniamin Geskin har laget en variant av bildet som skal vise hvordan en hel telefon basert på The Verge-bildet kan se ut. Her er det spesielt viktig å ta informasjonen med en klype salt – det ser mest av alt ut som viktige deler av bildet er speilet, men vi har ingen garantier for at bunnen av telefonen kjører den symmetriske designen vi ser her. Like fullt er det en lekker sak Geskin har endt opp med.

untitled link

Produsenten selv bidrar som regel tungt til ryktemøllen i forkant av sine lanseringer. Ofte slipper de hint, delvise bilder eller løs informasjon om produktets egenskaper i forkant. Av og til skjer det helt uten fanfarer og lanseringsinvitasjoner på slutten, selv om det typisk ikke er tilfellet for de aller viktigste produktene, så som telefonene i G-serien.

Også denne gang har de vært ute med litt offisiell informasjon. Rett etter nyttår bekreftet LG overfor Wall Street Journal at de går bort fra den modulære designen som de prøvde seg på med G5. I stedet ville de satse på de viktigste egenskapene forbrukerne etterspør. Foreløpig ser altså ikke det ut til å være modularitet. I hvert fall ikke av LGs kaliber.

Vanntett og støtsikker

I en video LG har laget får vi ytterligere en del hint om hva som kommer. Her har produsenten samlet en del viktige egenskaper for neste generasjon toppmodell i form av (liksom-)forbrukere på gaten som ønsker seg den perfekte smarttelefonen for seg. Naturligvis passer disse ønskene godt i en stikkordsform vi sikkert ikke har sett det siste til. Men det er ikke vanskelig å være enig i at dette er egenskaper vi også ønsker oss. Se videoen lenger ned i saken – aller først en oppsummering av stikkordene fra den:

  • Stor skjerm for multitasking
  • ... men selve telefonen skal ikke være for stor
  • Enkel å holde, og ikke glatt nok til å mistes
  • Enkel å bruke med én hånd
  • Vanntett
  • «Fang alt på én gang»
  • Pålitelig og mindre knuselig

Noe slektskap til eldre G-modeller

Et par av disse punktene viser tilsynelatende til egenskaper vi kjenner fra før. Påstanden om å fange alt på én gang handler høyst sannsynlig om vidvinkelkameraet som LG har inkludert i et par forskjellige former siden V10, som riktig nok hadde vidvinkeloptikken på forsiden for selfie-bruk. Det ryktes at også G6 vil ha dobbelt kamera på baksiden, i likhet med G5 og V20.

At den blir vanntett er det nok mange som ønsker velkommen, men mindre knuselig er det langt verre å si noe om. Det kan være så enkelt som at det handler om Cornings Gorilla Glass 5, et skjermglass som blir nevnt av flere produsenter når de skal garantere at telefonene tåler litt knall og fall.

Én ting er informasjonen LG selv slipper om kommende produkter, men som flere av de asiatiske gigantene har LG et helt kobbel av underbruk. Mest kjent er muligens LG Display og LG Chem, som lager henholdsvis skjermer og batteriteknologi. Det er ikke uvanlig at disse selskapene slipper informasjon som påvirker storlanseringene fra morselskapet. Så også i år.

Ny og uvanlig skjerm

For to uker siden gjorde LG Display det nemlig kjent at G6 vil få en ny og uvanlig skjerm. Skjermstørrelsen blir på (nokså vanlige) 5,7 tommer, men aspektet er på svært pussige 2:1, i motsetning til den ordinære 16:9-løsningen mobiler flest har. Det betyr en oppløsning på 2880 x 1440 piksler.

Skjermen skal inkludere en slags informasjonsskjerm av typen vi tidligere har sett i V-modellene. En løsning som også ble adoptert av HTC for årets U Ultra.

Ellers spekuleres det mye i hva slags innmat telefonen vil få. Det går rykter både om Snapdragon 835 og 821. Ryktene som hevder at det blir dagens Snapdragon 821-brikke som råder grunnen i G6 tar utgangspunkt i at Samsung støvsuger markedet for Snapdragon 835-brikkene frem til april, i forbindelse med deres egen Galaxy S8. Samsung lager brikkene på lisens fra Qualcomm, og også deres kommende flaggskip ventes å ha en høne å plukke med tykke skjermrammer.

Artikkelen fortsetter under videoen.

LG kutter ut modulene, Lenovo fortsetter

Det kan tenkes at LG vil forsøke å bøte på dette med andre eksklusive egenskaper. Kanskje vil G6 få støtte for Google Assistant, taleassistenten som først dukket opp i Google Pixel og siden har meldt sin ankomst til Nvidias Shield-bokser. Det er foreløpig bare spekulasjoner fra enkelte teknologinettsteder.

De fleste ser også ut til å forvente at hodetelefonkontakten forblir. Kanskje ikke så overraskende, gitt at LG gjennom de siste par årene har utmerket seg med å satse på gode lydopplevelser enten direkte eller gjennom tilbehør.

Det er verdt å nevne at Lenovo bekreftet at det vil komme flere produkter i deres Moto Mods-serie under årets CES-messe. Blant annet et nytt kamera til å konkurrere med den svære Hasselblad-modulen som kan hektes på bakpå de modulære Moto Z-telefonene. Selv om LG går bort fra det modulære i neste generasjon toppmodell vil det altså fortsatt være mulig å bygge seg en smarttelefon med akkurat de riktige egenskapene, om du skulle ønske det.

annonse