Tek.no

Nyhet

Netflix lar deg nå justere strømmekvaliteten på mobil for å spare data

Ny funksjon gir deg bedre kontroll over hvor mye data du bruker.

Kaspars Grinvalds/Shutterstock.com
6 Mai 2016 10:06

Den populære strømmetjenesten Netflix brukes såvisst ikke bare i hjemmet, men gjerne også på mobilen eller nettbrettet mens man er på farten. Dette kan imidlertid bli kostbart ved at det krever en del data. I en pressemelding har Netflix nå kunngjort en ny funksjon for bedre styring av databruk.

Den mobile Netflix-applikasjonen har nemlig fått en oppdatering som lar deg velge hvilken kvalitet du ønsker å se på Netflix-innholdet i. Den nye funksjonen ligger i innstillingsmenyen i appen.

Flere alternativer

Ved å bruke denne kan du velge mellom lav, middels, høy og ubegrenset kvalitet. Den laveste innstillingen gir ifølge Netflix cirka fire timers avspilling per gigabyte. Middels gir cirka to timer per gigabyte, mens høy skulle gi rundt én time med avspilling per gigabyte.

Om man velger ubegrenset er det naturlig nok anbefalt at man har et mobilabonnement med ubegrenset data.

I Norge eksisterer ikke slike abonnement ...

Om man velger å ikke justere innstillingene manuelt kommer appen med en standardinnstilling som gir tre timer med avspilling per gigabyte, som altså da ligger mellom lav og middels kvalitet. Netflix kom frem til at denne innstillingen ga god balanse mellom kvalitet og databruk.

Dette er den nye funksjonen som nå er lagt inn i Netflix-appen.
Netflix

Kan variere

Fra den samme menyen kan du også velge å slå av databruk fullstendig, dersom du befinner deg innenfor Wi-Fi-rekkevidde. Netflix gjør for øvrig oppmerksom på at reell databruk selvsagt kan variere etter enhetstype og nettverksforhold.

Oppdateringen, som for ordens skyld gjelder både Android- og iOS-versjonen, er tilgjengelig i den seneste versjonen av appen.

Android-versjonen av Netflix-appen fikk nylig en annen oppdatering: Nå er det mulig å betale for abonnementet direkte fra appen »

(Via The Verge)

Les også
Netflix vil tilpasse filmer og serier til mobil- og nettbrettskjermer
Les også
Netflix har laget en virtuell videobutikk for HTC Vive
Les også
Nå blir det enklere for Android-brukere å betale for Netflix
Les også
I flere år har de sagt «nei», men nå sier Netflix-sjefen at de kan vurdere offline-avspilling
annonse

Les også