Tek.no

Nyhet

ThinkPad er 25 år – Lenovo feirer med stilig retro-utgave

ThinkPad 25 er en modell litt utenom det vanlige.

Lenovo
6 Okt 2017 10:43

De robuste, bærbare PC-ene i Lenovos ThinkPad-serie har høstet mye god omtale gjennom tidene, særlig hos næringslivet, og nå er det sannelig hele 25 år siden de første modellene ble lansert. Det har den kinesiske produsenten tenkt å feire – med en aldri så liten jubileumsmodell.

I en pressemelding har Lenovo nemlig kunngjort ThinkPad 25, en slags retromodell som skal markere det kvarte århundre serien nå har vært på markedet.

Lenovo

Klassiske elementer

ThinkPad 25 har det Lenovo kaller et «klassisk» design, som blant annet innebærer baklyst tastatur med syv rader, dedikerte volumknapper, flere status-LED-lys og en logo i flere forskjellige farger. Ikke minst har den også en blå Enter-tast.

Det er imidlertid bare på utsiden at maskinen er «gammeldags». På innsiden finner man blant annet en Intel Core i7-7500U-prosessor og et dedikert GeForce 940MX-skjermkort, 16 GB minne og en SSD på 512 GB.

Lenovo

Maskinen har en 14 tommer stor IPS-skjerm med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, og tilkoblingene omfatter tre USB 3.0-porter og USB Type-C med Thunderbolt 3. Batteriet skal holde til respektable 14 timer.

ThinkPad 25 skal dessverre kun bli tilgjengelig i et begrenset antall og i «utvalgte land», uten at det er klart hvilke land det dreier seg om. Den amerikanske prisen vil ligge på 1899 dollar, cirka 15 200 kroner.

ThinkPad-serien ble først designet og utviklet av IBM, som lanserte de første modellene på markedet i 1992. Lenovo videreførte serien da selskapet kjøpte IBMs PC-avdeling i 2005, og siden den gang har mange flere modeller i serien blitt lansert.

HP slapp også nylig en bærbar lekkerbisken: Her er den nye Spectre-modellen »

Les også
Griselekker maskin fra Lenovo
annonse

Les også