Nyhet

Netcom lanserer 4G-bredbånd med 200 GB datamengde

Et skikkelig alternativ til ADSL-nettet.

Takket være det nye 4G-nettet kan man få surfehastigheter som for mange kan kan utkonkurrere det normale ADSL-nettet.

Problemet har til nå vært begrensninger på hvor mye data man kan laste ned hver måned. Når man ser filmer i HD eller laster ned spill via for eksempel Steam, tar det ikke lange tiden før grensen er nådd.

Hva med 200 GB i måneden?

Slik er 4G-dekningskartet i Sør-Norge akkurat nå. I nord har Netcom kun dekning i Troms. Foto: Netcom/Google Maps

Nå har Netcom lansert 4G Bredbånd med en hastighet på opp til 80 Mbit/s, som inkluderer datamengder på opp til 200 GB i måneden.

– Endelig får vi et reelt alternativ til ADSL, og med dette produktet utfordrer vi faste linjer. Vi opplever stadig økende etterspørsel etter mer data, og mange ønsker også mer fleksibilitet i sin bredbåndsløsning, sier Hanne Løvstad, direktør for privatmarkedet i NetCom.

4G-bredbånd har i tillegg den fordelen at du ikke trenger montør for å sette inn noe modem, og du kan ta 4G-ruteren med hvor du vil, så lenge du har dekning der.

Du trenger med andre ord ikke separat bredbånd for hjemmet og hytta.

Ikke bare fordeler

En ulempe er imidlertid høy «ping». Det vil si at det tar betraktelig lengre tid for signalene å komme frem enn det gjør via vanlig Internett. Slik forsinkelse kan gjør det vanskelig å spille mange dataspill via nettet.

Et abonnement med 200 GB datamengde inkludert koster 799 kroner i måneden. Klarer du deg med 100 GB koster det 599 kroner.

Bruker du opp kvoten kan du kjøpe ekstra datapakker. 80 GB ekstra koster 199 kroner. Ellers reduseres hastigheten til 120 Kbit/s.

Til sammenligning tilbyr Telenor mobilt bredbånd med 20 GB datamengde inkludert for 499 kroner. Det er den høyeste datamengden de tilbyr i dag, men det blir spennende å se om de har tenkt å svare på Netcoms initiativ.

Netcom jobber stadig med å bygge ut 4G-nettet sitt, og mener at 90 prosent av befolkningen vil ha tilgang på 4G der de bor og ferdes innen sommeren. Også de som bor nord for Trondheim.

Om hastighet er alt du bryr deg om, finnes det fortsatt bedre alternativer
Kent har etter alt å dømme Norges heftigste bredbånd

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Disse mobilabonnementene gir deg mest for pengene
annonse