Nyhet

Nå blir Zotacs mini-maskiner billigere

For deg som ikke er så veldig kresen på størrelsen.

Tek.no/Taiwan: Du bør ha hørt om Zotacs små og stillegående – men også ganske dyre – spillmaskiner med navnet «Magnus» i betegnelsen. Hvis ikke, ta en kikk på testen av Zotac Zbox Magnus EN1070.

En av ulempene med en slik liten datamaskin er at det ikke er plass til vanlige grafikkort. Løsningen Zotac frem til nå har gått for er da å bruke grafikkløsninger vi vanligvis finner i bærbare datamaskiner. Men slike MXM-moduler koster mer enn vanlige grafikkort.

På baksiden ser vi at det er et vanlig grafikkort inni.

Så en av måtene å kutte kostnadene på vil da naturlig nok være å økse MXM til fordel for et vanlig grafikkort, og det er nettopp dette Zotac kommer til å gjøre med sitt nye Magnus Gaming System.

Det de da i praksis har gjort er å røske ut vannkjølingen fra et Magnus EN1080-kabinett og sette inn et av sine små men konvensjonelle grafikkort. Resultatet er en rimeligere Magnus for deg som ikke bryr deg så mye om at kabinettet tårner litt mer i høyden.

Intel Core i7 eller AMD Ryzen?

Den nye modellen vil som sin mindre slektning komme i utgaver med Nvidia GeForce GTX 1060 og GeForce GTX 1070.

Men Zotac gir deg muligheten til å spare enda litt penger ved å også tilby datamaskinen med en AMD-prosessor, som ifølge markedssjef Maciej Wieczorek i Zotac trolig kommer til å bli en Ryzen 5.

Spesifikasjonene.

Hvorvidt det blir en seks- eller firekjerner de putter inn gjenstår da å se.

Ellers blir den å få med en Intel Core i7-prosessor for versjonen med GTX 1070 og Core i5-prosessor for versjonen med GTX 1060. Spesifikasjonene ser du på bildet til høyre.

Akkurat hvor mye rimeligere de nye Magnus-modellene blir vites ikke ennå, men det skal vi ifølge planen få greie på i løpet av årets fjerde kvartal – da skal nemlig disse dukke opp i butikkene.

Les også
Zotac GTX 1070 «AMP! Extreme»: – Å kjære, for et massivt kort
Les også
Zotac Zbox Magnus EN1070: En liten og heftig spillmaskin helt uten ståk eller bråk
Les også
Zotac har lagd en vannkjølt og VR-klar «mini-PC»
annonse