Til hovedinnhold

Endelig blir Spotify på Android ny!

Har du også slitt med ustabil Spotify-klient i det siste?

Finn Jarle Kvalheim

I dag slipper endelig Spotify en nyoverhalt musikkspiller for Android. Det er lenge siden forrige gang, og den gamle spilleren var både utdatert i forhold til nye funksjoner, og den virket dårlig med Android 4.

Den nye appen skal ha full støtte for Android 4. Dermed bør dagene der Spotify kræsjer for helt enkle ting være omme. De som ikke har støtt på problemer kan uansett se frem til et helt nytt grensesnitt som likner en del på den relativt ferske Spotify-appen for iPad.

Ny design

I stedet for fanevisning nederst er Spotify nå organisert som to ark ved siden av hverandre. Arket lengst til høyre er en meny som gir deg kjapp tilgang på innstillinger, spillelister og søkeverktøy – for å nevne noe.

Når du klikker på et av valgene skyves arket mot venstre og en ny skjerm med funksjonen du valgte kommer glidende inn på skjermen. Det hele virker veldig intuitivt og enkelt. Det var dessuten dønn stabilt i perioden vi testet appen på en Samsung Galaxy S III med Android 4.

Enda bedre lydkvalitet

En annen nyhet i Spotify på Android er at den høyeste kvaliteten i Spotify-systemet nå er støttet. Hvis du velger Extreme Quality i innstillingsskjermen spiller Spotify av musikken med en bithastighet på 320 Kbps. Det burde gi svært god lydkvalitet, og de færreste mobildingser har nok maskinvare som er i stand til å hente ut fordeler med lydfiler av enda høyere kvalitet.

Nytt i Spotify-applikasjonen er også at du kan surfe på artister med liknende musikk. Related Artists-funksjonen har nemlig kommet til. Det samme har høyoppløste artistbilder og avbruddsfri avspilling – funksjoner vi allerede kjenner fra iPad-versjonen av Spotify.

Oppdater i Google Play

Alt i alt er det en solid oppdatering Spotify nå kommer med, selv om Android-brukere som også har iPad allerede har hatt en måned på seg til å bli kjent med den nye designen.

Oppdateringen er tilgjengelig i Google Play.

annonse