Til hovedinnhold

Nå har YouTube blitt norsk

Gjør det enklere å finne lokalt innhold.

YouTube

I går ble YouTube lansert i norsk drakt.

For en vanlig bruker er forskjellen ved første øyekast at du nå får verdens mest populære nettvideotjeneste med norsk språk, samt reklame i større grad rettet mot et norsk prublikum.

Men forandringene stikker dypere enn dette.

Mer norsk innhold

Videoene på norsk YouTube vil i stor grad være de samme som på den internasjonale versjonen, men det skal samtidig være et fokus på lokalt innhold. Det vil si at norske videoer vil bli noe løftet for å gjøre det enklere for brukerne å finne dem.

Det kanskje viktigste er nok likevel at YouTube nå er tilrettelagt for norske innholdsleverandører og deres ønsker. Eksempelvis er en avtale med interesseorganisasjonen TONO endelig på plass. I stor grad har det vært mangelen på en slik avtale som har forhindret YouTube i å lansere en norsk versjon før nå.

I tillegg satses det på norsk innhold via partnere. I følge Googles pressemelding skal nordmenn i fremover fristes med video fra blant annet TVNorge, FIS og Den Nationale Scene – altså kan det bety flere humorshow, Petter Northug i slow motion og teater i en eller annen form.

– Nå blir 72 timer innhold lastet opp til YouTube hvert eneste minutt. Selv om vi er en global samlingsplass, forsøker vi å tilrettelegge så mye som mulig for hvert enkelt lokale marked slik at brukere kan dra enda større nytte av oss, sier Jan Grønbech, Country Manager for Google og YouTube Norge.

Heller internasjonal?

Dersom du ikke er så veldig gira på norsk YouTube, kan du ta det helt med ro. Nederst på nettsiden har du nemlig mulighet til å velge både språk og lokalisering.

Kilde: Pressemelding

annonse