Til hovedinnhold

Facebook på jobben er greit

Avanserte smarttelefoner gjør at flere bruker sosiale medier som jobbverktøy.

Måten vi jobber og kommuniserer på endrer seg hele tiden, og sosiale medier er nå blitt en foretrukket samarbeidsform også på arbeidsplassen. Det går frem av en fersk undersøkelse selskapet Projectplace har gjort blant 1200 prosjektledere og –medlemmer i Europa og Skandinavia, hvor 202 av respondentene var norske.

Les også: 300 millioner bruker Facebook på mobilen

Undersøkelsen viser at smarttelefoner og nettbrett er blitt langt viktigere nå for å holde kontakten med jobben, enn det var for bare kort tid siden.

Bruker smartmobilen til jobb

– Sist sommer rapporterte Projectplace at over 8 av 10 valgte å bruke bærbare og/eller stasjonære maskiner for å holde seg oppdatert på prosjektfremdriften når de selv ikke var tilstede på kontoret. Samtidig brukte kun 1 av 10 smarttelefoner til det samme. I vår siste undersøkelse er trenden tydelig på vei til å snu. Her oppgir faktisk hele 36 prosent at de bruker iPhone, nærmere 32 prosent at de bruker Android og så mange som nærmere 17 prosent at de bruker nettbrett for å holde seg orientert rundt prosjektarbeidet, sier Norgessjef Arild Falck i Projectplace.

Mens kun 23 prosent av de spurte i Europa brukte sosiale medier som profesjonelt arbeidsverktøy i 2010, oppgir nå hele 39 prosent at de gjør dette. Men enn så lenge er veksten noe svakere i Norge isolert, hvor 30 prosent oppgir at de bruker sosiale medier som arbeidsverktøy.

Norge i teten

Prosjektverktøyet Projectplace finnes nå både for iPhone og iPad.

Falck mener Norge og norske bedrifter i en årrekke har vært helt i teten i Europa når det gjelder å ta i bruk ny teknologi som kan effektivisere arbeidsdagen. Han mener det kommer av at nordmenn også som privatpersoner er tidlig ute med å ta i bruk ny teknologi, og ikke minst sosiale plattformer som Facebook.

Også it-konsulentselskapet Inmeta Crayon mener sosiale medier er viktig, og har det de kaller "Social Business" som et viktig satsningsområde fremover. Internt i selskapet har man i stadig større grad gått vekk fra e-post til fordel for samhandlingsverktøy inspirert av sosiale medier som er blitt populære i privatmarkedet, ifølge markedssjef Thomas Råge.

– Jeg mener det tvinger seg frem nye arbeidsformer for effektiv kommunikasjon og informasjonsdeling. Det er nå norske bedrifter kan skaffe seg et konkurransefortrinn, sier Erling Hesselberg i Workplace Consulting, som leverer samhandlingsløsningene som brukes av Inmeta Crayon.

Projectplace har på grunn av veksten i bruk av sosiale medier og mobile enheter laget mobilversjoner av sine nettbaserte prosjektverktøy til iPhone, iPad og Android. Hensikten er at man skal kunne jobbe sammen om prosjekter, enten man befinner seg på kontoret eller er ute på veien.

Les også: Farlige jobbmobiler

annonse