Til hovedinnhold

Telenor og Google samarbeider

Ny betalingsløsning for apper innføres først i Sverige, så i Norge.

Kurt Lekanger, Mobilen.no

Telenor og Google har lansert en løsning hvor i første omgang svenske Telenor-kunder kan betale via telefonregningen for apper de kjøper i Googles app-butikk Google Play.

Andre Telenor-kunder skal også få de samme mulighetene i nær fremtid, skriver Telenor i en pressemelding.

Telenor-kunder får egne anbefalinger

En global samarbeidsavtale mellom Telenor og Google ble annonsert allerede i november 2011, og tirsdag ble det første konkrete samarbeidsprosjektet kunngjort.

– Denne lanseringen kommer som en direkte følge av det strategiske Android-samarbeidet mellom Google og Telenor, der hovedformålet er å skape ny kundeverdi. Det er mer enn 675 000 app-er og spill i Google Play-butikken, og Telenor-kunder som bruker Android får tilgang til en egen "hylle" med 50 nøye utvalgte applikasjoner som anbefales eksklusivt for dem. Slik kan de lettere finne frem til det innholdet som er mest interessant for dem, sier viseadminstrerende direktør i Telenor Digital Services, Rolv-Erik Spilling.

Alle apper som kjøpes kan føres direkte opp på telefonregningen, i stedet for å betale via kredittkort, som har vært den mest vanlige måten å handle apper på hos Google Play i dag.

En undersøkelse gjort av Opinium blant over 2000 smartmobilbrukere i Storbritannia og Tyskland konkluderer med at 37 prosent betaler for apper via telefonregningen. Det tyder ifølge Telenor på at denne betalingsmøten stadig oftere foretrekkes fremfor kort eller PayPal.

Kommer til Norge

Den nye betalingsmuligheten innføres trinnvis i Sverige denne uken, og senere vil også Norge og Danmark få samme mulighet. På sikt vil kunder i Ungarn, Malaysia og Thailand få tilgang til de anbefalte appene. Parallelt jobber Telenor og Google med at også disse kundegruppene skal kunne betale for apper via telefonregningen.

De forskjellige landene vil for det meste ha eget, lokalt innhold i Telenor-hyllen i Google-butikken. Blant appene som vil være tilgjengelig i flere av landene er Bipper-appen bSafe, en slags trygghetsalarm for mobilen.

Telenor-kunder med Android-mobil vil automatisk få tilgang til de håndplukkede appene og betalingsløsningen når dette er tilgjengelig.

Les også: Det skal bli enklere å betale via telefonregningen

annonse