Nyhet

NetCom vil bli med deg på ferie

Sjekk de nye prisene for Norden, EU, Baltikum, USA, Thailand og Tyrkia.

Takket være kompromissløs regulering fra EU har prisnivået på mobilbruk falt fra "sjokkerende høyt" til "høyt" på bare noen få år. Det er fortsatt dyrt å bruke ditt norske mobilabonnement i utlandet, men nå skal det veldig mye til før du får bakoversveis av mobilregningen når du kommer hjem fra ferie.

Nå har NetCom omsider offentliggjort sine priser for sommeren 2012, gjeldende fra 1. juli. Denne gang håper de at du pakker mobilen i håndbagasjen og bruker det norske abonnementet aktivt på ferie. Det inkluderer mobilsurfing.

– Nå håper vi at kundene bruker surfepakkene våre. Da kan de trygt ta med seg surfevanene til utlandet i sommer, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

Les også: Kutter USA-prisen med 97 prosent

Surfer 400 MB i snitt

NetComs smarttelefonkunder bruker i snitt 13 MB data per dag, eller 400 MB per måned. Surfeprisen i Norden, Baltikum, EU/EØS og Russland vil fra månedsskiftet ligge på 6,50 kr/MB hos NetCom. Men nå må du holde tunga rett i munn: Samtidig gjelder nemlig et makstak som gir deg 20 MB for 39 kroner, som inntreffer når du har brukt 6 MB. Bruker du hele "pakken" blir altså snittprisen 1,95 kr/MB. Når du når 20 MB data får du spørsmål om du vil surfe videre til de samme betingelsene, noe som skal forhindre at du surfer for mer enn du aner.

I USA, Canada, Thailand og Tyrkia gjelder det samme prinsippet, bare med andre priser. Her betaler du 79 kroner for å surfe inntil 20 megabyte. Snittprisen blir da 3,95 kr/MB.

– Det skal være unødvendig å endre mobilvanene bare fordi man krysser en landegrense, sier Lund.

Guide: Slik får du det beste mobilabonnementet

Unngår sjokkregningene

NetCom-direktøren sier at det ikke er nødvendig å endre mobilvanene i utlandet, men hvis du stoler blindt på det bør du i alle fall være klar over prisforskjellen. Med utgangspunkt i at en gjennomsnittlig smartmobilbruker hos NetCom surfer 400 MB i måneden, vil to uker ferie i henholdsvis Italia eller Tyrkia koste 390 og 790 kroner bare i datatrafikk (200 MB * pris per MB). NetCom har en sperre på 500 kroner for databruk i utlandet, så denne må aktivt økes når du eventuelt når grensen.

I tillegg til datatrafikk kommer selvfølgelig også det du ringer for og alle meldingene du sender når du er på ferie. I Norden kan de fleste NetCom-kundene ringe med like priser som i Norge.

Sjekk NetComs ringepriser i det landet du skal reise til her

Ringeprisene i EU og utvalgte populære reisemål for nordmenn, som USA og Thailand, er ikke lenger like avskrekkende. Likevel vil det ofte lønne seg å kjøpe et lokalt SIM-kort for datatrafikk hvis du har planer om å surfe mye ved bassengkanten.

Les også: Her er Telenors nye utenlandspriser

Les også
Nye ferie-pakker fra Telenor
Les også
Nå gjelder EU-prisene for nordmenn
annonse