Til hovedinnhold

Ny tøffingmobil tåler det meste

Det er definitivt et marked for robuste mobiltelefoner, og de siste årene er det Samsung og Sonim som har knivet om å tilby mobilen som tåler aller mest.

Nå har Sonim lansert en ny mobil som vi gleder oss til å mishandle, nemlig XP 3300 Force.

Tøffere enn toget

Med tanke på hvor mye de siste hardhaus-mobilene faktisk har tålt, synes vi det er gledelig at Sonim igjen har lagt lista et par hakk høyere. XP 3300 Force er i likhet med noen få av forgjengerene IP-68-sertifisert, noe som betyr at den er støvsikker (6/6) og vanntett på mer enn én meters dybde (8/8), som er den høyeste sertifiseringen som gis.

Telefonen er imidlertid også støtsikker, i alle fall fra inntil to meters fritt fall mot betong. 2-tommerskjermen er laget av 1,5 mm Gorilla-glass, noe som betyr at det blir en utfordring å smadre den.

Ifølge pressemeldingen er Sonim XP 3300 i tillegg testet mot vann, damp, kjemikalier, støt, vibrasjoner og temperatursvingninger fra -20°C til +55°C. Med andre ord er den tilpasset ekstrembruk.

Enkelt og greit nok

Sonim XP 3300 har utvilsomt et robust ytre, men på innsiden er den derimot nokså pinglete - i likhet med tidligere hardhaus-modeller. Grensesnittet er enkelt og lettfattelig, og skjermen har lav oppløsning, men likevel byr mobilen på passende funksjoner for denne typen mobil.

Eksempelvis har den GPS, 2-megapikselkamera med LED-blits, støtte for EDGE, opptil 18 timers taletid (800 t. standby), og støtte for Java-applikasjoner.

Med støyreduserende mikrofon, kraftig høyttaler og en solid antenne mener den kaliforniske mobilprodusenten at det skal være mulig å kommunisere selv under krevende forhold.

Les også: Vi drepte Samsungs nye solide mobil

(Kilde: pressemelding)

annonse