Til hovedinnhold

Microsoft lanserer ny musikktjeneste

Det er ikke lenge siden Microsoft bestemte seg for å legge ned tjenesten MSN Music Store hvor kunder både kunne kjøpe og abonnere på musikk. Problemet var at tjenesten hverken var spesielt brukbar, nyskapende eller lønnsom. Nå vil de nok en gang satse på musikkområdet.

Musikk rett til Xbox

Ifølge The Telegraph sier Peter Bale, produktansvarlig hos Microsoft, at de vil lansere en ny musikktjeneste allerede denne måneden. Tjenesten vil, som Spotify og Wimp, basere seg på streaming av musikk over nett, men Microsoft vil kombinere dette med sin spillkonsoll Xbox 360 og MP3-spilleren Zune. Han hadde derimot ingen detaljer om hvordan en slik kombinasjon vil fungere. Det er likevel naturlig å tenke seg at med dette vil Microsoft utvikle et eget program for streaming av musikk direkte til Xbox-en slik at denne blir mer anvendelig som multimediesenter.

Microsoft har heller ingen informasjon om hvordan markedsmodellen for den nye tjenesten vil se ut. Spotify tilbyr i dag både et gratis alternativ med reklame og et alternativ hvor kunder kan betale 99 kroner i måneden for fri tilgang til musikkarkivet uten reklame. Norske Wimp har på sin side annonsert at de kun vil lanseres i betalingsversjon når de kommer ut av beta til høsten.

Kommer neppe til Norge med det første

Spotify er foreløpig ikke tilgjengelig i USA og det er høyst sannsynlig dette som vil bli Microsofts primære nedslagsfelt for den nye tjenesten. Sannsynligvis vil den nye tjenesten først lanseres her før den eventuelt rulles ut til andre land.

Microsoft melder samtidig nye planer for sitt program Office. Neste versjonen av dette programmet, Office 2010 vil lanseres i to versjoner, en for nett og en for installering på maskin. Versjonen for nett vil bli gratis tilgjengelig slik en kjenner igjen fra Google Docs. Tydeligvis merker Microsoft presset for å finne nye markedsmodeller for å overleve i en tid da deres markedshegemoni trues på alle kanter.

Mer om
annonse