Til hovedinnhold

Slik ser Microsofts Mobile Marketplace ut

Et medlem i forumet til Ppcgeek skal ved en inkurie ha fått tidlig tilgang til Windows Mobile Marketplace. Han var ikke sen om å legge ut skjermdumper som viser litt av hvordan det ser ut.

Windows Mobile Marketplace er Microsofts svar på Apples Appstore, en nettbutikk for programvare som du kan kjøpe, laste ned og kjøre direkte fra mobiltelefonen. For Apple har dette vært en dundrende suksess, og nylig passerte Appstore en milliard nedlastninger.

Av bildene ser vi en nettbutikk der programmene er sortert i ulike kategorier, ikke et grensesnitt som likner andre menystrukturer i Windows Mobile.

Det er lagt opp til en del listevisninger, som omtalte applikasjoner, de mest populære applikasjonene, nye applikasjoner og applikasjoner du allerede har kjøpt. I tillegg finnes en oversikt over programvare fra din egen operatør.

Åpent versus lukket

Den store forskjellen mellom Microsofts Mobile Marketplace og Apples Appstore vil neppe dreie seg om innhold eller tilgjengelighet, men det faktum at Apple tvinger deg til å bruke deres Appstore. Med Windows Mobile står du fritt til å laste ned og installere fra hvilken kilde du vil.

Samtidig har er Windows-mobilene ulike i spesifikasjoner både når det gjelder skjermformat, taster og prosessorer. Dermed øker muligheten for at enkelte programmer ikke vil kjøre på alle Windows-mobiler.

Mer om
annonse