Til hovedinnhold

Nå flipper Hollywood

Selskapet RIM (Researc in Motion) står bak Blackberry, mobiltelefonen "halvparten" av USAs kjendiser liker å smykke seg med. Skjønt, smykke seg er kanskje ikke det rette uttrykket. Blackberry-mobilene har nok vært mer kjent for sine meldingsfunksjoner enn for god design.
Nå kommer imidlertid den første foldemobilen fra selskapet. Den heter Blackberry Pearl Flip 8220, og er som alle andre blackberrymodeller avhengig av at operatøren har blackberryserver i sitt nett for at du skal få fullt utbytte av de mange funksjonene.
Slike servere finnes også i Norge, men med mindre du jobber i et selskap som har satt opp sin egen tjeneste, så må du velge operatøren Trigcom.
Fra personsøker til smartmobil
Mens de første Blacberry-mobilene var avanserte personsøkere med toveis tekst, er dagens Blackberry en smartmobil med mulighet for å kjøre Facebook, Youtube og en rekke andre nettbaserte tjenester.
Pearl Flip blir en liten smartmobil med skjerm som viser 240x320 punkter. Den har qwerty-tastatur (SureType), Office-applikasjoner, DocumentsToGo og en rekke andre smarte løsninger for bedrifter og privatpersoner. Telefonen har støtte for WLAN og kan brukes med UMA for samtaler via Internett.
Telefonen kommer med 2 megapiksler kamera, programvare for tilpasning av video til avspilling på telefonen.
Ikke 3G
Sammenliknet med konkurrenter som Touch Diamond Pro og Nokia E71 virker de tekniske spesifikasjonene likevel temmelig fattigslige. Blant annet mangler telefonen støtte for 3G.

Mer om
annonse