Til hovedinnhold

Microsoft og Yahoo i nye forhandlinger

Det ble stort oppstyr i fjor da Microsoft forsøkte kjøpe opp Yahoo for 240 millioner kroner. Etter aggressive ordvekslinger hvor Steve Ballmer blant annet truet med å kuppe Yahoos styre avviste Yahoo Microsoft sitt bud. Nå er forhandlingene i gang igjen.

Samlet igjen

Ifølge Wall Street Journal er Microsoft og Yahoo igjen samlet rundt forhandlingsbordet. Denne gangen er det ikke for å enes om ett oppkjøp av Yahoo, men et samarbeid rundt søke- og reklametjenester. Ifølge avisen har flere av Microsofts sjefer besøkt Yahoos hovedkvarter i Sillicon Valley for å ferdiggjøre avtalen som etter planen vil annonseres neste uke.

- Forhandlingene er så og si ferdige, nå gjenstår det bare å se om vi kan få avtalen på plass, sier en anonym kilde som er tett involvert med forhandlingene ifølge Wall Street Journal.

Offisielt vil hverken Microsoft eller Yahoo kommentere eller verifisere forhandlingene.

Vil utfordre Google

For ikke lenge siden lanserte Microsoft sin nye søketjeneste Bing.com og de har så langt maktet å få en større andel av søkemarkedet på nett. Google er likevel fortsatt dominerende med 65 prosent markedsandel. Et samarbeid mellom Microsoft og Yahoo vil helt klart kunne bli en utfordrer til dette hegemoniet og for Yahoo vil avtalen kunne bety store kostnadsreduksjoner.

Google og Yahoo har tidligere forhandlet om en lignende avtale hvor Google skulle påta seg store deler av Yahoos kostnader for videre drift. Dette samarbeidet ble derimot slått ned på grunn av hensyn til markedshegemonien disse to selskapene tilsammen ville kunne få.

Mer om
annonse