Tek.no

Nyhet

Kom i form med Yngvar

Treningsguruen Yngvar Andersen lanserer app.

Vegard Haugen
20 Aug 2012 16:24

"Følger du appen, kommer du i form på sju uker. Enkelt og greit," lover Yngvar Andersen, best kjent for å a fått dvaske nordmenn i form på NRK-programmet Puls. Han refererer til den nye appen som er basert på boka hans, og som nå kan kjøpes for 77 kroner i App Store.

Prisen er kanskje høyere enn mye annet du finner av apper til iPhone og iPad, men hvis du faktisk klarer å oppnå det Andersen lover, så er det kanskje verdt det? Via appen får du, etter sigende, et 7-ukers fleksibelt treningsprogram med NRK-profilen som motivator, samt sunne oppskrifter, selvtester og tekster om både kosthold, trening og motivasjon. Fullfører du de syv ukene med trening frister attpåtil Andersen med signert diplom!

Krever tre timer trening i uka

Appen er beregnet på sofagriser og andre generelt utrente individer. Er du allerede treningsnarkoman eller i alle fall rører på deg noen timer i uka, bør du nok heller satse på en treningsapp som Endomondo, RunKeeper, Nike+ Running eller lignende.

Andersen skriver i beskrivelsen av appen at han synes det burde vært lovpålagt å trene tre timer per uke. Da, sier han, er du sikret både god form og en flott kropp resten av livet. Han skriver også at du bør se på fast, ukentlig trening som å gå på jobb når du har en dårlig dag: "du bare gjør det".

Når du har fullført de sju ukene, med fire økter hver uke, kan du sende inn kopi av treningsdagboken din og altså få diplom fra Yngvar Andersen. Appen er for øvrig laget på nynorsk.

Kun iOS

77 kroner er dyrt hvis du ikke kommer til å bruke appen, men kanskje er det en motivasjon i seg selv å punge ut et slikt beløp? Ser du på det som 11 kroner per uke for å komme i form, så er det vel strengt tatt ikke den helt store kostnaden. Grensesnittet i appen er ryddig og pent, og de forskjellige seksjonene er lett tilgjengelig fra bunnmenyen. Treningsdagboken er delt inn i uker og økter, og du må selv krysse av når du har gjort øvelsene.

Dessvere finnes Kom i form-appen kun til iOS, ikke Android eller Windows Phone. Det finnes imidlertid gratis alternativer i applikasjonsbutikkene hvis du føler at du klarer å sette opp et treningsprogram på egenhånd. Dette kan eksempelvis være Evernote, til å skrive ned mål og bruke som treningsdagbok; Droid Weight eller andre vekt-apper til å måle vekta hver dag; eller RunKeeper til å registrere treningsøktene dine.

Det er mange nyttige treningsapper å velge mellom, og Yngvar Andersen- og Aschehaugs Kom i form-app ser ut til å være et godt valg for deg som vil – ja, komme i bedre form.

Kjøp Kom i form i Apple App Store (77 kroner)

Les også: Test av ti treningsapper til mobilen

(Kilder: Pressemelding)

annonse

Les også