Til hovedinnhold

Slik redigerer du videoer på YouTube

Nettjenesten frister med redigering og lek med levende bilder.

Videodelingstjenesten YouTube har siden starten i 2005 blitt den dominerende kanalen for deling av videoinnhold på nettet.

Tidligere har man måttet redigere videoklippene lokalt før man lastet opp en ferdig fil til tjenesten. Men nå får YouTube endelig redigeringsmuligheter etter opplasting.

I verktøyet brukerne nå får tilgang til, finner du praktiske ting som mulighet for klipping av videoene og stabilisering av skjelvne opptak. En roteringsmulighet vil også være tilgjengelig, til stor hjelp for de som har kommet i fare for å filme poden sidelengs.

Det er fort gjort å snu verden på hodet.

I tillegg er det snakk om justeringsmuligheter for farge, fargetemperatur og kontrast, samt flere filtre du kan legge over videoen, slik som sepia, tegnefilm og «lomo».

En liten hyllest til YouTube-eier, Google, har verktøyet også fått. Knappen for automatisk fargejustering lyder nemlig frasen «I'm feeling lucky», en setning som bør være kjent for de fleste som har brukt den engelske versjonen av søkemotoren.

Samarbeid

Videoredigeringsmulighetene kommer etter at YouTube tidligere i år kjøpte opp bilderedigeringsselskapet Green Parrot. Oppkjøpet begrunnet YouTube den gang med ønsket om å tilby brukerne et verktøy for å forbedre kvaliteten på videoer som blir tatt opp med mobiltelefoner og andre lavkvalitetsvideokameraer.

YouTube har selvsagt også laget en demonstrasjonsvideo av verktøyet. Videoen finner du nedenfor. Mon tro om den er redigert i redigeringsverktøyet til tjenesten?

Les også: Gjør iPhonen din om til Super8-kamera

annonse