Til hovedinnhold

Er dette Olympus' nye gromobjektiv?

Kan bli lansert om kun kort tid.

Micro-FourThirds-nettstedet 4/3 Rumors forteller at vi straks kan forvente en nylansering fra Olympus. De vil i dagene som kommer mest sannsynlig slippe et 17 mm f/1.8-objektiv. Ifølge nettstedet vil objektivet komme i perfekt tid til å havne under juletreet, med det lille forbeholdet om at det kanskje blir litt dyrt for hvermansen å gi som julegave.

Det finnes flust med ryktesteder som har sin daglige misjon med å spå når produsenter av diverse varer skal slå til med nyheter. Ofte tar de feil, som var tilfellet for noen dager siden, da flere nettsteder meldte at Carl Zeiss ville lage objektiver for mFT. Det viste seg å ikke stemme. Andre ganger har de derimot direkte informasjon fra kilder som kjenner til hva som skjer bak lukkede dører. Det er det 4/3 Rumors mener de nå har. Nettstedet forteller at de har tre kilder uavhengige av hverandre som forteller det samme. Spørsmålet de stiller nå, er om Olympus vil lansere noen andre godbiter samtidig med objektivet.

Objektivet vil få en pris på omtrent €550, eller cirka 4000 norske kroner med mva på toppen. Olympus sin nye godbit vil få en byggekvalitet tilsvarende Olympus sin 12mm f/2, et objektiv som er rundt tusen kroner dyrere i Norge enn det 17 mm f/1.8 kanskje vil bli. MFT-eiere som har ønsket lyssterk AF-optikk rundt 20mm har til nå måtte tydd til den populære Panasonic 20mm f/1.7. Nå har tydeligvis Olympus sett seg lei på at deres egne brukere går til konkurrenten, skal vi tro ryktenettstedet.

43rumors.com er knappe med utfyllende detaljer om objektivet, men kommentarfeltet til artikkelen er allerede fylt opp av siklende mFT-brukere som ikke kan vente på at produktet annonseres.

Les også: Akams test av Panasonic GX1

Les også
Lanserer lyssterk vidvinkel
annonse