Tek.no

Nyhet

Dette er Samsung Z1

Selskapets neste billig-telefon er lekket.

Hi-Tech Mail/Teknofil.no/montasje
Torstein Norum Bugge
29 Des 2014 18:00

Samsung produserer som kjent en lang rekke mobiler, men mindre kjent er det egenproduserte operativsystemet Tizen. Så langt er Tizen bare brukt i selskapets smartklokker, én mobiltelefon og ett kamera, men det ser ut til at Samsung nå utvider satsingen.

Ifølge GSMArena ser det nemlig ut til at en ny Tizen-telefon ved navn Samsung Z1 står på trappene, og det er også lekket en rekke bilder av nyheten.

Tizen skiller seg ut med sine runde ikoner.Foto: Hi-Tech Mail

Z1 er oppfølgeren til Samsung Z, den første Tizen-mobilen. I motsetning til sin forgjenger skal imidlertid ikke Z1 være noen telefon i toppsjiktet, noe spesifikasjonene vitner om. Her får du 800 x 480 piksler fordelt utover 4 tommer, en tokjernet prosessor klokket til 1,2 GHz, 768 MB minne (RAM) og 4 GB innebygget lagringsplass. Dette kan utvides med et minnekort. Batteriet blir på 1 500 mAh, mens du på kamerafronten får 3 megapiksler bak og 0,3 foran. Selve telefonen er bygget i plast.

Samsung Z1 forventes for øvrig å bli lansert 18. januar, og da bare i India. Videre skal den lanseres med sikkerhet i Sør-Korea og Kina. Prisen legger seg rundt 90 dollar, eller litt under 700 kroner, men om den kommer til disse breddegrader er imidlertid uvisst.

I bildegalleriet nederst kan du se alle bildene.

Det er ikke bare Samsung som har inngangsmodeller på trappene:
Kan denne HTC-mobilen bli en konkurrent til Samsung Z1? »

(Kilde: Hi-Tech Mail via GSMArena)

annonse

Les også