Tek.no

Nyhet

– iPad Air 2 blir verdens tynneste nettbrett

...og det er under 2 uker til lansering.

Espen Irwing Swang, Amobil.no
Torstein Norum Bugge
7 Okt 2014 17:30

Det virker ikke som så fryktelig lenge siden Apple lanserte iPad Air med helt ny design og nytt operativsystem under huden, men allerede om litt under 2 uker er altså neste modell på vei. Skal vi tro ryktene blir iPad Air 2 også verdens tynneste nettbrett, ifølge Pocketnow.

0,5 mm slankere

I alt regner man med at den nye modellen vil bli 0,5 mm tynnere enn forgjengeren, og med litt enkel matematikk og viten om at forrige modell var 7,5 millimeter tykk gir det oss en ganske nøyaktig 7 millimeter tykk aluminiumsplate. Slankekuren er ikke dramatisk, men sannsynligvis allikevel merbar – særlig på vekten.

Men, det er et ganske så stort ankepunkt her.

Denne lille knappen (med den lille røde prikken) kan det hende Apple fjerner for godt i neste iPad-modell.Foto: Torstein Norum Bugge/teknofil.no

Den reduserte tykkelsen skal ifølge ryktene bare være mulig fordi Apple har valgt å kutte bort den lille knappen på siden av nettbrettet som så langt har latt brukeren styre skjermlåsen eller «mute»-funksjonen. Om det vil falle i god jord hos forbrukerne er et ganske så åpent spørsmål, ettersom knappen har vært med oss helt siden først iPad-modell. Det pleier dessuten å bli nokså mye rabalder hver gang Apple endrer selv den minste detalj i sine produkter – særlig så tradisjonsrike og vanedannende ting som fysisk design.

Heldigvis for de som kommer til å savne knappen, sier også ryktene at iPad Mini 3 foreløpig vil beholde den. For øvrig skal også høyttalerne være flyttet for å følge tykkelsen, og volumknappene skal ha fått en overhaling. Det sies også at Apple fra og med iPad Air 2 ikke lenger vil tilby utgaver med 16 GB internminne, men altså bare fra 32 GB og oppover. Utover dette vites lite, bortsett fra lanseringsdatoen.

Den er satt til 16. oktober.

Det svirrer mange rykter rundt iPad Air 2:
Kanskje kommer det også en enda større modell? »

(Kilde: Pocketnow)

annonse

Les også