Tek.no

Nyhet

Iran skal ha kopiert USAs drone

Her er beviset.

YouTube
18 Nov 2014 18:00

I 2011 mistet USA en drone av typen RQ-170 Sentinel over iransk territorium. Dette er en av deres mest avanserte overvåkningsdroner. Myndighetene i Iran nektet å levere tilbake dronen, og klagde istedet til FN over at amerikanerne hadde krenket luftrommet deres.

Ifølge Ing.dk kan Iran omsider ha klart å lage en kopi av denne dronen, slik det har gått rykter om siden i sommer. Militæret i Iran har i alle fall lastet opp en YouTube-video som viser at de har klart å lage en lignende drone. Den virker dessuten å være klar til bruk.

Kopien skal riktignok være om lag 60 prosent mindre enn originalen som Lockheed Martin har produsert. USAs RQ-170 har derimot blitt brukt til overvåkning, mens den iranske versjonen skal ha blitt tilpasset for bombeoppdrag i tillegg.

35 år lengre i droneprogrammet sitt

I forrige uke fortalte Brigadegeneral Amir Ali Hajizadeh det iranske folk via statskanalen at de innen mars i år hadde planer om å ta i bruk fire slike droner i skarpe oppdrag.

Tidligere har samme mann sagt at funnet av den amerikanske dronen har satt Irans droneprogram 35 år frem, og at de anser den som et trofé.

En dansk ekspert som Ing.dk har snakket med bekrefter at det skal være mulig å kopiere droneteknologien, men at Iran neppe vil klare å lage en eksakt kopi. Det har de heller ikke gjort, foreløpig. Dersom Iran har fått tak i programvaren, tror derimot eksperten at de kan ha kommet veldig langt i sitt droneprogram.

Her er videoen som angivelig viser den iranske utgaven av RQ-170 Sentinel:

Den amerikanske marinen gjør seg klar for framtidens krigføring:
Her blir en drone skutt ned med laser »

(Kilder: Ing.dk, YouTube)

annonse
Loading