Tek.no

Nyhet

Google Classroom kan erstatte itslearning

Nå er læringsplattformen offisielt lansert.

YouTube
13 Aug 2014 11:02

Google annonserte i mai at de hadde laget et nytt program som skulle hjelpe lærere med å organisere elevenes skolearbeid. Etter noen måneders testing er de nå klare til å rulle ut Classroom, melder Engadget.

Hensikten med Classroom er å gjøre skolearbeidet helt papirløst. Ingen bunker med ark som må tas med hjem og rettes med rød penn. Mange norske lærere bruker nok allerede en digital plattform som heter itslearning, og Classroom vil i så fall kunne erstatte denne løsningen.

Grensesnittet i Classroom vil være annerledes (se bilder nederst), og løsningen er nok bedre integrert med Googles egne løsninger.

Enkelt i bruk

Via Googles nye løsning kan lærerne gi elvene oppgaver som kan leveres inn digitalt for retting – i et enkelt grensesnitt. Filer fra blant annet Google Docs, Word, Keynote, Google Slides, Excel, Google Sheets kan inkluderes som vedlegg.

Videre kan læreren sende ut fellesbeskjeder til alle elevene, kommentere på arbeidet og starte diskusjonstråder. Classroom er dessuten tilgjengelig på Norsk (og 41 andre språk).

For elevenes del skal det bli enkelt å sjekke innleveringsfrister, samt at de har muligheten til å spørre læreren eller medelever hvis det er noe de lurer på utenfor skoletid.

For å selge Chromebooks?

Løsningen inneholder ikke reklame, og er gratis å bruke for skoler. Skolen og elvene trenger imidlertid en Apps for Education-konto for å bruke Classroom.

Baktanken til Google er ifølge Engadget at løsningen vil gjøre det lettere å selge de rimelige bærbare PC-ene som kjører Chrome OS (såkalte Chromebooks) som skole-PC-er. Ikke minst tenker vi at Classroom vil gjøre unge brukere lommekjent i Google-universet, noe som helt klart kan lønne seg på lengre sikt.

Les mer om Google Classroom her

Ny undersøkelse avslører at mange lærere ikke får ikke god nok opplæring
Bare flaks om skolelæreren kan IKT »

(Kilder: Google blog, Engadget)

annonse

Les også