Til hovedinnhold

Hackergruppe forrådt av egen leder

LulzSec-sjef hjalp FBI.

Lederen av den beryktede hackergruppa LulzSec ble arrestert av FBI i juni i fjor, og har siden hjulpet byrået med å fange tidligere hackerkolleger og såkalte Anonymous-medlemmer.

Med hjelpen til den 28 år gamle og arbeidsløse Hector Xavier Monsegur, eller "Sabu", har FBI arrestert tre og siktet to for kriminell virksomhet på nett.

Flere arrestasjoner kan være på vei, og det skyggefulle hacker-/crackermiljøet har vært raskt ute med å fordømme Sabus forræderi og påpeker at en bevegelse som Anonymous uansett ikke har sentralt lederskap.

Barna viktigst

Sabu valgte å tyste på sine tidligere forbundsfeller på grunn av barna sine. Ifølge agentene ville Sabu gjøre hva som helst for å ikke bli separert fra sine barn, og at det var slik de klarte å knekke ham.

LulzSec-lederen ble sporet opp og arrestert av FBI på grunn av uforsiktighet. Sabu pleide alltid å skjule sine spor, men glemte å gjemme IP-adressen sin en gang han var inne på et IRC-chatterom. Dermed klarte FBI å finne ham.

Latskap

Ifølge FBI er den selvlærte hackeren "ekstremt intelligent" og kunne ha gjort underverker innen sikkerhetsbransjen om det ikke hadde vært for hans latskap.

– Sabu kunne ha tjent millioner på å lede en IT-sikkerhetsavdeling i et større selskap, sier en av talspersonene fra FBI. – Men se på ham. Han er fattig, lever på trygd og ble nødt til å velge mellom å svikte sine venner eller å sone livstid i fengsel.

– Det er egentlig ganske trist.

(Kilder: Fox News (1), Fox News (2), The Register)

Les også
Berømt hacker stanset over 300 nettangrep
Les også
Norske diskusjonsnettsteder hacket
Les også
Disse statene hater Internett
Les også
Hjemløse ble menneskelige rutere
Les også
Hackere kan ha stjålet ukjente Michael Jackson-sanger
Les også
Crackere lekker 10 GB med politidata
Les også
LulzSec gir seg
Les også
LulzSec og Anonymous erklærer krig
annonse