Tek.no

Nyhet

Lader en Lumia med poteter og epler

Microsoft har lagt ut en videosnutt som viser trådløs, organisk lading.

Microsoft/Skjermdump fra Youtube
29 Juli 2014 09:30

På ungdomsskolen har nok mange opplevd at læreren plukket fram en eller annen form for grønnsak og plugget den full av ledninger, noe som produserte strøm.

I en ny videosnutt som Microsoft har lagt ut på YouTube, tar de denne idéen ett hakk videre. I videoen får du se at de lader en Lumia 930 ved hjelp av hele 800 epler og poteter, melder Pocket-Lint.. Det fikke du neppe se på skolen.

På åpen gate

Epler, poteter og spiker. Fremtidens lading er her?Foto: Microsoft/Skjermdump fra Youtube

Prosjektet ble vist på åpen gate i Westfield i Shepherd´s Bush, London, og var i begynnelsen ikke noe mer oppsiktsvekkende enn en stor plate full av spiker og ledninger, med en Microsoft-logo ved siden av. Kunst, tenkte kanskje noen.

Det var imidlertid før Microsoft, med hjelp fra grønnsaksenergi-entusiast Caleb Charland, stappet 800 epler og poteter på plata og tok fram en Lumia 930 og en ladeplate for trådløs lading.

Ved hjelp av dette, og en ledning som koblet hele sulamitten sammen, greide Microsoft og Charland å tyne ut nok kraft av grønnsakene og frukten til å lade mobiltelefonen. Microsoft selv mener dette viser at de stadig jobber for å finne nye former for energi. Om fremtidens lading ligger i epler og poteter er vel heller usikkert, men artig er det iallefall.

Videoen kan du se under (saken fortsetter):

Publikumssuksess

Blant tilskuerne i London var stuntet tilsynelatende en suksess, og svært mange stoppet opp for å se på. I videoen, som må sies å være litt av et reklamestunt, får Microsoft sågar folk til å lire av seg setninger som at de «...alltid burde bære rundt på en pose poteter i veska...».

Som testerne i Amobil.no merket da de forsøkte å lage en fruktlader (Ekstra), er nok ikke dét alltid en habil løsning. Det kan nok tenkes at det var en grunn til at Charland og Microsoft brukte hele 800 epler og poteter, og ikke en pose.

Microsoft har en egen evne til å lage merkelige reklamefilmer:
Denne videoen fra selskapet er spesielt pinlig »

(Kilde: Pocket-lint)

annonse

Les også