Tek.no

Nyhet

Her blander fotografen ekte bilder med animasjon

Uvanlig teknikk byr på ekstremt underholdende filmklipp.

YouTube
27 Mai 2014 12:58

For fotografer finnes det mange måter å leke seg med animasjon på, hvorav én er å sette sammen GIF-filer. Men nå har det dukket opp en vesentlig mer original og underholdende idé.

Nettstedet Engadget melder om en fotograf som utnytter den gammeldagse animasjonsteknikken «stop motion» til å integrere primitiv tegnefilmanimasjon i reelle omgivelser.

Teknikken, som er unnfanget av en fyr ved navn Marty Cooper, går ut på å ta serier av bilder av ulike omgivelser med en iPhone mens han endrer på objekter i bildene for å animere dem.

Her kryper et animert monster ut av en ekte søppelcontainer.Foto: YouTube

Effektiv teknikk

Denne animasjonen kombineres så med tegneserieanimasjoner som passer til bakgrunnen. Disse lages ved å tegne ulike figurer på gjennomsiktige plastark, som han holder oppe foran de ekte bakgrunnene slik at de to «lagene» smeltes sammen.

Metoden er faktisk svært effektiv, og resultatet er en serie meget humoristiske filmklipp, som et monster som spytter ut en ekte katt og en postkasse som spiser opp sin egne brev.

Klippene er samlet i en YouTube-video som Cooper har kalt «Aug(de)mented Reality», som allerede har kommet opp i hele to millioner visninger bare fem dager etter publiseringen. Videoen ser du under.

Nå blir det enkelt å lage animerte GIF-filer: Dette kameraet kan du bruke som du selv vil »

Les også
Sprø musikkvideo proppfull av optiske illusjoner
Les også
Dette kameraet lar deg lage animerte GIF-er på et blunk
Les også
Se hvordan dette reklamebildet ble manipulert
Les også
Fotograf leker med tid – skaper kreative bilder
annonse