Til hovedinnhold

Massiv suksess for «piratnettleseren»

Folk har kastet seg over den nye skattekisten fra The Pirate Bay.

The Pirate Bay

I ti år har den kjente piratbukten holdt stand mot fiendtlig skyts, og i den anledning valgte The Pirate Bay på lørdag å belønne sine trofaste disipler med en egen nettleser, PirateBrowser.

Nettleseren er designet for å overliste internettleverandørenes blokkering av blant annet torrent-nettsider, og ikke helt uventet fikk konseptet en meget varm mottakelse.

Over 100 000 nedlastninger

Som Torrentfreak nå rapporterer er PirateBrowser allerede lastet ned over 100 000 ganger via direktelenken på nettleserens egne nettsted, kun tre dager etter lanseringen. I tillegg deles den offisielle torrentfilen i skrivende stund av over 5000 personer.

The Pirate Bay hadde på forhånd regnet med en viss interesse for nettleseren, men den enorme responsen overgikk alle forventningene med god margin.

– Jeg trodde ikke den ville ta av så raskt. Jeg antar folk er interessert i å besøke nettstedene som myndighetene og rettsvesenet forsøker å hindre dem i å se, sa en talsmann for The Pirate Bay til Torrentfreak.

Gir ikke anonymitet

Nedlastningen vil nok heller ikke avta med det første. I snitt ligger den nå på 1000 per time, og The Pirate Bay har måttet oppgradere utstyret for å imøtekomme etterspørselen.

På grunn av den store populariteten ønsker utviklerne å gjenta påminnelsen om at nettleseren kun er laget for å omgå sensur. Den sørger altså ikke for anonymitet ved Internett-surfing, noe som ifølge The Pirate Bay ville gjort nettleseren mye tregere.

En PirateBrowser-versjon for både Linux og Mac skal for øvrig være på vei.

Det er også laget film om The Pirate Bay:
Filmbransjen ønsker nå å fjerne denne fra Googles søkemotor »

(Kilde: Torrentfreak)

annonse