Til hovedinnhold

Samsung Galaxy Alpha vist frem under seilas

Ryktetelefonen dukket opp på reklameskilt i Moskva.

I hele år har ryktene om en metallkledt telefon fra Samsung gått. Den ble først omtalt som en premiumutgave av Galaxy S5, men spesifikasjonene har variert veldig på ryktebørsen, og det er dermed usikkert om det er snakk om en ekte toppmodell, eller en greit spesifisert designtelefon. Telefonen har den siste tiden gått under navnet Galaxy Alpha på ryktebørsen, men den er så langt ikke lansert.

Ble vist frem under arrangement i Moskva

Det russiske nettstedet hi-tech.mail.ru la i helgen ut bilder fra det Samsung-sponsede arrangementet «Galaxy Alpha Regatta». Telefonen ble vist frem under arrangementet, men ble ikke offisielt lansert. For å gjøre historien enda litt merkeligere er artikkelen nå borte fra nettstedets sider. Bildene fra arrangementet florerer imidlertid på nettet, og de kan blant annet ses på phonearena.com.

Ifølge ryktene skal den ha en 4,7 tommer stor AMOLED-skjerm med HD-oppløsning, og den raskste systembrikken fra enten Samsung selv, eller Qualcomm. Kameraet skal knipse bilder i 12 megapikslers oppløsning, og ha liknende spesifikasjoner som det du finner på baksiden av Galaxy S5.

Ryktebildene stemte

Det har dukket opp mange bilder som skal vise designen på telefonen. De første var til forveksling lik et deksel for Galaxy S5. Dermed var det en del som tvilte på at disse bildene faktisk viste Galaxy Alpha. Telefonen som vises på bildene fra helgens arrangement er imidlertid helt lik den vi har sett på ryktebildene så langt.

Foreløpig er det ikke kjent når telefonen vil dukke opp, selv om Samsung tilsynelatende har bekreftet at den finnes. Det spekuleres i at lanseringen vil finne sted i løpet av uken, med 13. august som en mulig dato.

Nettbutikken Mobilefun la nylig ut Galaxy Alpha på forhåndssalg, men telefonen forsvant fort fra «hyllene» igjen »

(Kilde: phonearena.com)

annonse