Til hovedinnhold

Android-appen «Virus Shield» lurte tusenvis av brukere

Hevdet det sikret telefonen din, men gjorde egentlig ingenting.

Niklas Plikk

For et par uker siden dukket det opp en splitter ny applikasjon i Googles applikasjonsbutikk, Play Store. Appen het Virus Shield, og lovet brukerne å sikre innholdet deres fra virus, trojanere og hackere kun ved å trykke på én enkel knapp.

Appen ble lastet ned av titusenvis av brukere og toppet listene i USA som den mest populære nye appen på markedet. Nå har nettstedet Android Police funnet ut at applikasjonen, som forøvrig kostet 4,99 dollar å laste ned, var falsk.

Dette var det eneste appen gjorde.

Lurt trill rundt

Da brukere trykket på knappen for å sikre innholdet sitt, byttet bildet fra et rødt kryss til en hake, for å signalisere at innholdet var sikkert. Dette var imidlertid det eneste appen gjorde. Et nytt bilde ble vist, mens innholdet fortsatt var like (u)sikkert som før.

Kanskje det mest forunderlige med hele historien er at blant de mange tusen personene som lastet ned appen, valgte 1700 av dem å gi appen i gjennomsnitt 4,5 stjerner. 2607 personer skal ha anbefalt appen til andre.

Fjernet av Google

Forhåpentligvis rakk du aldri å laste ned Virus Shield før den ble fjernet av Google. Lastet du ned applikasjonen kan du prøve å få pengene tilbake, men du får neppe noe hvis du prøver å kontakte utvikleren.

Ifølge Android Police skal utviklerne, Deviant Solutions, ikke ha noen nettside, og e-posten som var oppgitt på Play Store var heller ikke til noen hjelp.

Googles operativsystem er mest utsatt:
97 prosent av alle mobilvirus er laget for Android »

(Kilde: Android Police)

annonse