Til hovedinnhold

Her er de ti mest populære mobilene

Mobilmarkedet endrer seg fort, og Nokia er en av de produsentene som har merket det veldig godt. Ifølge trafikken blant våre brukere i prisguiden må vi helt ned på niendeplass før vi finner en Nokia-telefon.

Syv av de ti mest populære telefonene er Android-basert, og ellers er det Apples Iphone OS, Bada og Symbian^3 som er de populære operativsystemene.

Listen er basert på hvilke produkter i vår prisguide som har mest brukertrafikk.

HTC Desire

HTCs råtass av en Android-telefon er på toppen. Denne testet vi i starten av mai i år, og med slankt ytre, god skjerm, rask prosessor og mye teknologi er dette en av få telefoner med terningkast seks hos oss.

Samsung Galaxy S

Samsungs svar på HTC Desire testet vi i starten av juli. Galaxy S har en enda råere skjerm enn konkurrenten, bedre multimediastøtte, noe bedre kamera og en litt annen prosessor. Prisen er imidlertid også høyere, noe som gjør at disse havner nokså likt på testskalaen vår.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro

Nummer tre på listen er en av Sony Ericssons sjarmører. Xperia X10 Mini Pro er en knøttliten Android-telefon med fulltastatur, og med det utfylte telefonen et hull i markedet. Vi testet telefonen i slutten av juli, men syntes ikke den var like sjarmerende som Xperia X10 Mini fra samme produsent.

Sony Ericsson Xperia X10 Mini

Xperia X10 Mini er mindre enn pro-versjonen, og til tross for sin latterlig beskjedne størrelse kan den gjøre det aller meste. Den lille krabaten imponerte stort da vi testet den i slutten av mai.

Apple Iphone 4

Det er kanskje ingen som helst overraskelse at Apple har en telefon med på listen. Her har Apple endelig lagt fra seg en hel rekke særheter, og Iphone 4 har blant annet fleroppgavekjøring og godt kamera i motsetning til forgjengeren Iphone 3GS. Med en svært god skjerm, god byggekvalitet, god batteritid og en gyro som gjør spillopplevelsen helt topp har vi gitt Iphone 4 en klar sekser.

HTC Wildfire

Vi er ikke så fornøyd med at denne telefonen er en av de våre brukere er mest innom i prisguiden. Den er faktisk grisetreg og har dårlig skjerm, kamera og batteritid. Vi vet ikke hvorfor brukerne våre leter etter gode priser på denne. Wildfire koster fra 2200 kroner, og det er ikke en god pris for dette produktet.

Samsung S8500 Wave

Samsungs S8500 Wave er en litt spesiell telefon. Den er basert på et åpent operativsystem der man satser på at brukere skal lage programvare som passer. Men siden Bada er så mye mindre populært enn Android og Iphone OS, finner du ikke i nærheten så mange programmer til Bada som til konkurrentene. Ellers er telefonen svært rask, skjermen er ekstremt god og telefonen koster samtidig overraskende lite.

Sony Ericsson Xperia X10

Storebroren til Xperia X10 Mini-modellene imponerer med godt kamera, god skjerm og en musikkspiller i toppsjiktet. Akkurat nå koster den imidlertid litt mye i forhold til sterke konkurrenter, og den har gått ned i terningkast fra fem til fire.

Nokia N8

Nokia har sittet på gjerdet lenge. Mens andre produsenter har hatt stor suksess med sin Android-satsing har Nokia ønsket å levere noe eget. Det har tatt tid, og et synlig resultat er tapte markedsandeler for Nokia. Selskapet har bestemt seg for å taste på Symbian^3 og Meego, og førsnevnte operativsystem finner vi i Nokia N8 som vi tester så snart det er mulighet for det.

Huawei U8230

Huawei satser på å komme inn på det norske markedet, og den første telefonen er en billig Android-telefon. Denne gjorde det desidert bedre enn HTC Wildfire i vår test.

Se alle de mest populære mobiltelefonene i prisguiden »

annonse