Tek.no

Nyhet

Har du fått ny mobil til jul?

25 Des 2007 08:00

Denne sjekklista bør du gå igjennom når du har fått ny mobil, enten du aldri har tatt i en mobil før, eller er en erfaren bruker. Vi viser deg hva du bør gjøre, i riktig rekkefølge, slik at du får fullt utbytte av den nye mobilen din.

Les også:
- Fra mobil til mobil
- Slik setter du opp Wap og MMS
- Slik oppdaterer du firmware

Oppdater til siste firmware
Det første du bør gjøre ved kjøp av ny mobiltelefon er å laste ned siste versjon av telefonprogramvaren (firmware). I de fleste tilfeller har programvaren blitt forbedret i tiden etter at mobilen kom i produksjon. Det kan dreie seg om feil som har blitt fjernet, men det kan også være nyttige funksjoner som har blitt lagt til.

Oppdateringen er grei å gjøre mens man ennå ikke har rukket å rote vekk USB-kabelen. Mobilen er dessuten tom, uten viktige data. Etter at du installerer ny programvareversjon, slettes nemlig alt du selv har lagret på telefonen.

Her kan du lese vår oppdateringsveiledning.

Overfør data fra din gamle mobil
Er du så heldig å ha den gamle telefonen i behold kan du som regel overføre mye av det du har lagret på den forrige mobilen til den nye. Dette kan som oftest gjøres selv om du har mobil fra en annen produsent.
Med for eksempel tjenesten Zyb slipper du å bruke USB-kabel eller Bluetooth. Det er også den letteste metoden for å overføre data mellom mobiler fra forskjellige produsenter.
Her kan du lese hvordan du overfører data mellom mobiltelefoner.

Innstillinger for Wap og MMS

Etter å oppdatert til nyeste programvare, trenger du som oftest å legge inn Wap og MMS-innstillingene på nytt. Wap-innstillingene trenger du for å kunne åpne wapsider og laste ned spill. For å sende og motta multimediemeldinger (MMS) med lyd og/eller bilde, trenger du MMS-innstillinger.
Du kan sjekke om MMS-innstillingene fungerer ved å sende en MMS-melding som kun inneholder tittel og meldingtekst. Denne MMS-meldingen skal du sende til ditt eget nummer slilk at du får sjekket at både sending og mottak fungerer, uten å få problemer med filstørrelse eller andre kompatibilitetshensyn.
Her kan du lese hvordan du setter opp Wap og MMS.


Sett opp mobilen for epost, kalendre og dokumentredigering
Vi anbefaler deg også å skaffe en e-postadresse dersom du ikke har det. Med e-post kan du sende og motta større filer enn det som er tillatt via MMS. Med en e-postkonto kan du dessuten sende video rett til youtube.com. Les her for å vite hvordan du gjør det.
Gmail er en gratis e-posttjeneste av Google som gir deg over fem gigabyte lagringsplass. I tillegg kan du lagre dokumenter og opprette en delbar kalender. Google har gjort disse tjenestene lett tilgjengelig på mobil.google.com. Dersom du ikke har en gmail-konto, kan du skaffe det her. Dersom du har en gmail-adresse kan du dessuten synkronisere kalenderen din med mobilen ved å laste ned dette programmet.
Dersom du har en gmail-adresse og har satt opp mobilen for Wap, kan du gå inn på gmail.com/app med mobilen din. Herfra kan du laste ned et lite tilleggsprogram som gjør at du enkelt kan lese og skrive e-post fra mobilen din. Kontakt operatøren din dersom du ønsker en egen e-postadresse til mobilen din. Dette anbefales fordi du kan videresende fra flere både jobb- og private e-postadresser til samme (mobile) e-postadresse . Mobiloperatøren kan også sende automatisk oppsett av e.post.

annonse