Tek.no

Nyhet

USAs myndigheter kan se dine Office-dokumenter

Kan utleveres uten ditt samtykke, selv for oss i Europa.

5 Juli 2011 12:00

Microsofts nye satsing "Office 365" gir kundene tilgang på en rekke programmer som Office, Sharepoint, Exchange og Lync. Kundene får dermed adgang til disse programmene og en del lagringsplass online til dokumenter og en rekke data.

Office 365 ble lansert for en uke siden.
Her kan du lese mer om lanseringen

Overfor ZDNet kan ikke Microsoft garrantere at dokumentene som lagres ikke kan havne hos myndighetene i USA uten ditt samtykke. Og det selv om du lagrer dette i Europa.

Det var spesielt fokuset på USAs Patriot Act som fikk mye oppmerksomhet fra journalistene da Office 365 ble lansert for noen dager siden. Patriot Act kan i verste fall gi myndighetene tilgang til data uten ditt samtykke. Ifølge ZDNet var det følgende spørsmål som fikk Microsoft til å innrømme dette:

– Kan Microsoft garantere at EU-lagrede data, som bli holdt i datasentre i EU ikke vil forlate det europeiske samarbeidsområdet under noen omstendigheter - selv under en forespørsel ifb. The Patriot Act?

– Microsoft kan ikke garantere dette, og det er der heller ingen andre firmaer som kan, svarte Microsofts britiske sjef Gordon Frazer på spørsmålet.

Ifølge Frazer har Microsoft sitt hovedkvarter i USA og må derfor forholde seg til lovene i sitt hjemland. Selv om det innebærer å gi fra seg data som er lagret andre steder. Dermed må Microsoft motsette seg egne europeiske regler, som blant annet beskytter data lagret i området. Trolig vil denne loven også gjelde andre bedrifter som også har sine hovedkvarter i USA.

Flere dataeksperter konstaterer nå at det er tryggest å kjøpe Cloudtjenester fra europeiske bedrifter.

Kilde:( ZDNet.com)

annonse