Nyhet

TV sender ulike bilder til ulike deler av rommet

Sony har nylig demonstrert en prototype av en TV-teknologi som gjør at man kan se ulike bilder basert på hvor i rommet man befinner seg. Dette innebærer at to personer kan se to forskjellige kanaler samtidig eller spille mot hverandre uten bruk av splitscreen som minker hver bildestørrelse betraktelig.

Denne teknologien er i første omgang spesielt rettet mot Sonys PlayStation 3 og 3D-spilling, og under en demonstrasjon i London spilte Sonys representanter og utvalge pressefolk Killzone 3 på en 55 tommer stor BRAVIA-TV for å illustrere at det fungerer.

"Gjør vondt for øynene"

Teknologien støtter inntil videre bare to separate bilder og er ennå ikke fullstendig optimalisert, med advarsler om at "dette kan gjøre vondt for øynene dine" og det faktum at testerne måtte sitte med det ene øyet lukket for å se ett bilde. Satt man rett foran skjermen med begge øynene åpne, kunne man se begge bildene samtidig – noe som visstnok ikke var å anbefale.

Denne type splittet skjermteknologi er egentlig ikke noe fullstendig nytt, og er tidligere observert hos Jaguars splitscreen-TV på dashbord som viser fjernsyn til passasjeren og kart til føreren.

Men at teknologien føres inn i hjemmet for spilling og potensielt andre aktiviteter er nytt, og en spennende nyhet sånn sett. Vil dette revolusjonere måten vi spiller på? Vil det bli slutt på krangling om hvilket TV-program man skal se i stua?

Når dette blir tilgjengelig for den gemene hop er ennå ukjent, men burde ikke være altfor langt unna med tanke på Sonys mer eller mindre vellykkede demonstrasjon.

(Kilder: CrunchGear, Pocket-lint)

Les også
To forskjellige bilder samtidig på TV-en
Les også
Ny type LCD får bedre lysstyrke og bruker mindre strøm
Les også
Super-OLED fra Sony
Les også
3D-headset fra Sony
Les også
Brillefri 3D-OLED fra Sony
Les også
Sony tar oss med inn i fremtiden
annonse