Tek.no

Nyhet

Endelig har HTC Vive kommet i ny utgave

Vive Pro har mye høyere oppløsning og annet snadder.

HTC
9 Jan 2018 09:30

Om du vurderer å gå til innkjøp av VR-brillene HTC Vive gjør du nok nå smart i å vente en stund. I forbindelse med CES-messen har HTC nemlig avduket en helt ny og forbedret versjon av brillene, opplyses det i en pressemelding.

Den nye utgaven har fått navnet Vive Pro og byr først og fremst på vesentlig høyere oppløsning enn den eksisterende utgaven av brillene. De to OLED-skjermene skilter nærmere bestemt nå med 2880 x 1600 piksler til sammen, eller 1440 x 1600 piksler per øye.

Bedre lyd og høyere komfort

De eksisterende HTC Vive-brillene har til sammenligning kun 1200 x 1080 piksler per øye, som betyr at vi snakker om en økning i oppløsning på solide 78 prosent. Det skal gi betydelig skarpere bilder og mye mindre av den fryktede nettingeffekten, selv om den nok fremdeles ikke er helt borte.

Bilde: HTC

Av andre oppgraderinger byr Vive Pro på integrerte hodetelefoner med høy ytelse og innebygget forsterker, som skal løfte lyden noen hakk, og komforten har også blitt bedre i form av ny hodestropp som ifølge HTC er mer ergonomisk. Vektfordelingen skal også være bedre, med lavere vekt foran på brillene.

Bilde: HTC

I tillegg har Vive Pro også fått to mikrofoner med aktiv støykansellering, og ikke minst har antallet kameraer i fronten blitt øket til to – noe HTC håper skal oppmuntre til mer kreativitet blant utviklere.

Vive Pro har ennå ikke fått pris og lanseringsdato, men produsenten lover at mer informasjon vil bli delt ganske snart. Under kan du se en reklamefilm for de nye brillene.

Les vår test av HTC Vive her »

Les også
Dette er de norske Vive Pro-prisene
Les også
Sporer hendene dine uten å trenge ekstrautstyr
Les også
HTCs nye VR-briller fungerer helt uten en PC eller mobil
Les også
Disse VR-brillene har allerede samlet inn mer penger enn Oculus Rift på Kickstarter
annonse

Les også