Til hovedinnhold

Netflix setter stadig nye rekorder

Belønningen er enda mer unikt innhold.

Netflix

Denne uken kunne Netflix ifølge Reuters vise til at de har nådd hele 125 millioner unike abonnenter verden over. Bare fra januar til mars hanket strømmetjenesten inn 7,4 millioner nye abonnenter, noe som var bedre enn flere analytikere ventet. Netflix gir selv æren for dette til sitt eksklusive innhold som blant annet inkluderer årets nyheter «Altered Carbon» og «O Mecanismo».

85 prosent mer eksklusivt innhold

Netflix virker å stå sterkt i markedet, men det å kjempe mot HBO, samt teknologigigantene Amazon og Apples satsninger er ingen enkel oppgave.

– Vi har store planer for innholdsvekst, fortalte Netflix-sjef Reed Hastings da selskapet la frem de siste kvartalstallene.

Analyseselskapet Cowen & Co viser på sin side til at Netflix i årets første tre måneder økte mengden eksklusivt innhold med hele 85 prosent i forhold til samme tid i 2017.

Eksklusivt innhold for 8 milliarder dollar

I år ønsker Netflix å bruke inntil åtte milliarder dollar på egne serier og filmer.

De er også beredte til å ta opp mer lån for å fortsette slik produksjon. Aksjonærene skal visstnok være med på dette til tross for svak kortsiktig fortjeneste i håp om at Netflix kaprer flere markedsandeler.

Netflix tror storsatsningene vil gi dem ytterligere 6,2 millioner nye abonnenter bare fra april og ut sommermåneden juni.

Det blir imidlertid spennende å se hvordan det vil slå ut for Netflix når Disney etter planen trekker sitt innhold og starter et konkurrerende tilbud neste år.

Står sterkt i Norge

Tall fra Elektronikkbransjen viser at Netflix er den soleklare strømmekongen med 51 prosent av det norske strømmemarkedet. Andre- og tredjeplassen går til henholdsvis HBO Nordic og Viaplay, som ligger langt bak med 21 og 18 prosent av markedet.

Ved årsskiftet abonnerte nesten seks av ti norske husstander på minst en strømmetjeneste.

Gir rekordinntekter

I fjor økte Netflix månedsprisen for alle kunder. Sammen med medlemsvekst har dette gitt 40 prosent høyere inntekter enn fjoråret, noe som betyr at Netflix vokser raskere enn noen sinne. Netflix-aksjen kjøpes nå for 93 ganger mer enn den forventede inntjeningen de neste 12 månedene.

Stor oversikt:
Finn strømmetjenesten som passer deg best »

(Kilder: Reuters, Elektronikkbransjen)

annonse