Tek.no

Nyhet

Googles stemmeassistent blir mye smartere – og slippes til iPhone

Assistenten vil også snart kunne «se» omgivelsene.

Google/YouTube
18 Mai 2017 15:30

Googles nye stemmeassistent Google Assistant ble først avduket på utviklerkonferansen I/O i fjor, og på årets I/O-tilstelning, som gikk av stabelen på Norges nasjonaldag, slapp søkegiganten et nytt lass nyheter om tjenesten.

Google Assistant har nå blitt vesentlig mer intelligent og allsidig. Ikke minst er det verdt å nevne at tjenesten nå også har blitt tilgjengelig på den konkurrerende iOS-plattformen, hvor den altså vil konkurrere med Apples egen Siri-tjeneste.

Av oppgraderingene som Google Assistant nå har fått er utvidet funksjonalitet med smarthøyttaleren Google Home. Disse inkluderer blant annet muligheten til å sette opp nye avtaler i kalenderen og påminnelser, samt muligheten til å starte helt håndsfrie telefonsamtaler med Assistant, da kun i USA og Canada foreløpig.

En ny Assistant-funksjon kalt Google Lens lar deg «se» omgivelsene og få nyttig informasjon på sparket.
Google

Ny funksjon som «ser» omgivelsene

Ellers skal Google også bygge inn en funksjon som lar deg få opp visuelle meldinger på TV-er med Chromecast via Assistant. Dette fungerer på den måten at man for eksempel kan spørre stemmeassistenten om hva som vises på TV-en, hvorpå assistenten vil svare med en melding på skjermen.

En annen spennende nyvinning er noe som heter Google Lens. Dette er en funksjon som lar deg bruke mobilkameraet til å skaffe deg informasjon om omgivelsene mens du bruker Assistant-tjenesten. Om du for eksempel ser et oppslag for en konsert med favorittbandet kan du holde oppe mobilen og trykke et ikon i Assistant-samtalen for å få tilgang til informasjon om bandet, billetter med mer.

Assistant skal også få støtte for flere språk, men norsk står dessverre ennå ikke på listen i denne omgang. Google Home skal også spres til nye territorier, deriblant Frankrike og Tyskland. Forhåpentligvis blir den også snart tilgjengelig i Norge, selv om den ennå ikke har fått lanseringsdato her til lands.

Mange flere detaljer om de nye Assistant- og Home-nyhetene finner du på Google-bloggen, og videoen under gir også et sammendrag.

Google Assistant var først eksklusivt for Pixel-telefonene: Det endret seg heldigvis tidligere i år »

Les også
Google bekrefter: Assistant på norsk er rett rundt hjørnet, og deretter kommer Home
Les også
Microsoft Invoke skal ta opp konkurransen med Google Home og Alexa
Les også
Nå kan du styre smarthjemmet ditt med en lekker fjernkontroll av tre
Les også
Nå kommer Google Assistant endelig til flere Android-telefoner
annonse

Les også