Tek.no

Nyhet

Nå er YouTubes Spotify-konkurrent lansert i Norge

Og samtidig slippes YouTubes reklamefrie betalingsversjon.

YouTube
Eigil Knudsen
18 Juni 2018 22:09

Allerede i 2015 ble det kjent at YouTube skulle lansere sin egen musikkstrømmetjeneste kalt YouTube Music, men lenge har den kun vært tilgjengelig i et knippe land som ikke har inkludert Norge. Nå har tjenesten endelig ankommet våre breddegrader, melder selskapet i en pressemelding.

Tjenesten finnes både som desktop-versjon på nett og mobilapper til Android og iOS og har altså det formål å servere deg alt musikkinnholdet på YouTube – som ikke er rent lite – på ett og samme sted i et fordelaktig grensesnitt.

YouTube Music gir deg både offisielle albumutgivelser, singler, remixer, liveopptredener, coverversjoner og YouTube-eksklusivt musikkinnhold. I tillegg byr tjenesten på en hjem-meny som dynamisk tilpasser seg for å gi deg personlige anbefalinger basert på musikken du har lyttet til før, hvor du er og hva du gjør.

YouTube

Følger Spotify-modellen

Som i andre musikktjenester finner man også massevis av spillelister, inkludert en egen spilleliste med ny musikk fra Norge. Smarte søk er også plass, som lar deg søke etter musikk du ikke nødvendigvis husker tittelen på, ved å skrive inn for eksempel deler av sangteksten eller navnet filmen eller TV-serien hvor du hørte låten.

YouTube Music kan benyttes i en gratis, reklamefinansiert versjon, men man kan også betale 99 kroner i måneden for en reklamefri premium-tjeneste som også lar deg laste ned og lytte til musikk uten Internett-tilgang. En familieplan er også tilgjengelig, som gir deg seks familiekontoer for 149 kroner per måned.

Reklamefrie YouTube Premium også lansert

YouTube bringer imidlertid også en annen, stor nyhet. Nordmenn har nemlig nå fått tilgang til betalingstjenesten YouTube Premium, som fjerner all reklame fra YouTube og gir deg adgang til tjenestens originale, egenproduserte innhold. Ikke minst inkluderer YouTube Premium også den reklamefrie YouTube Music-tjenesten.

YouTube Premium koster 119 kroner i måneden, og familieplanen har en pris på 179 kroner for opptil seks familiemedlemmer. Både YouTube Music og YouTube Premium har en gratis prøveperiode på tre måneder før man må begynne å betale for tjenestene.

For deg som allerede har Google Music vil kontoinformasjon overføres automatisk, med spillelister og preferanser inntakt.

Les også: Apple avviste Valves Steam Link-app »

Les også
Youtube får lengre reklame
Les også
YouTube lanserer Spotify-konkurrent
Les også
Apple Music har fått 50 millioner brukere på bare tre år
Les også
Så mange Spotify-brukere «jukser» seg til premiumutgaven uten å betale
annonse

Les også