Tek.no

Nyhet

Samsung er klar for masseproduksjon av «The Wall»

Og kommer med en egen forbrukerversjon.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
23 Juli 2018 17:40

Samsung viste for første gang frem sin microLED-skjerm «The Wall» på CES-messen i Las Vegas i januar, og i september vil selskapet starte masseproduksjon, skriver Korea Herald.

– Ikke en TV

Varianten Samsung viste frem på CES var 146 tommer bred, men teknologien er rammeløs og modulær, så du kan i praksis sette den sammen i hvilken form og størrelse du vil.

MicroLED-teknologien har i praksis de samme fordelene som OLED har, men skal ha mindre problemer med innbrenning, siden de er laget av ikke-organiske materialer. De skal også ha en levetid på 100 000 timer, betraktelig bedre enn OLED-skjermer.

Selskapet vil for øvrig helst ikke at man kaller dette for en TV, men foretrekker skjerm eller display.

Tynnere hjemmeversjon

The Wall-versjonen som ble vist frem i januar var rundt åtte centimeter tykk, mens varianten ment for hjemmebruk vil være tre centimeter tykk eller mindre, ifølge Korea Herald.

Ifølge Engadget skal denne lanseres neste år, og vil ifølge Samsung være «billigere enn folk tror».

Da vi så på The Wall på CES skrev vår TV-tester Ole Henrik Johansen at «farger og sortnivå gir oss assosiasjoner til OLED, hvor sort er så sort som det er mulig, samtidig som fargene er overlegne alt annet vi tidligere har sett. Bevegelsene virker også å være av aller beste sort.»

Han bemerket imidlertid at det var mulig å se overgangene mellom modulene, spesielt i mørke scener, men at problemet var neglisjerbart med vanlig innhold på skjermen.

Les også
Samsung med 75-tommers micro-LED neste år
annonse

Les også