Til hovedinnhold

Neste generasjons fingeravtrykkleser til mobil har ankommet

Synaptics nye teknologi legger til rette for heldekkende mobilglass.

Colourbox/13254696

Fingeravtrykklesere finner vi på mange mobiler, men etter hvert som mobildesign såvidt nå begynner å dreie i retning heldekkende glass kan avleserne legge hindringer i veien. Nå har Synaptics kommet til unnsetning med en ny type fingeravtrykkleser som ikke står i veien.

I en pressemelding avduker selskapet nemlig det de kaller den aller første optiske fingeravtrykksensoren for mobiltelefoner.

Bruker kunstig intelligens

Den nye sensoren, som heter FS9100, kan lese fingeravtrykk gjennom én millimeter med glass, og er dermed altså designet for å bli plassert under mobilglasset slik at sensoren kan integreres sømløst i heldekkende skjermer.

Heldekkende skjermer, her representert ved Xiaomi Mi MIX, kan bli enklere å lage med den nye, optiske fingeravtrykkleseren.
Xiaomi

Optisk fingeravtrykkavlesning er riktignok den eldste løsningen på dette området, men Synaptics' nye teknologi er en kraftig oppdatert utgave av løsningen, uten at alle de tekniske detaljene foreligger.

Ifølge Synaptics er den nye sensoren både holdbar, vannsikker, skrapsikker og ikke minst høyoppløst. Den benytter også på en Synaptics-utviklet løsning kalt PurePrint, som bruker kunstig intelligens-teknologi til å skille mellom falske og ekte fingeravtrykk.

Kommer andre kvartal

Muligheten til å forfalske avtrykk er den viktigste årsaken til at optiske løsninger generelt ikke regnes som optimalt, men dette ser altså Synaptics langt på vei ut til å ha løst. Masseproduksjonen av de nye sensorene skal starte andre kvartal neste år, men det er uvisst når vi får se første mobilene med sensoren innabords.

Det er ikke helt usannsynlig at en av de første modellene med sensoren blir Samsungs Galaxy S8, som er ryktet å komme med heldekkende skjerm. Det har forresten også kommet ultrasoniske fingeravtrykklesere som kan plasseres under mobilglasset, slik som på Xiamo-toppmodellen Mi5s.

PC-er har også begynt å få fingeravtrykklesere: MacBook Pro 13 med Touch Bar kommer med Touch ID »

(Via GSMArena)

annonse