Til hovedinnhold

Elon Musk sier han skal laste Falcon Heavy-raketten med en Tesla Roadster

Men er det sant?

SpaceX

Tesla- og SpaceX-sjefen Elon Musk har som vane å komme med uttalelser som vekker en viss oppmerksomhet, og det er noen ganger vanskelig å vite om han mener alvor eller ei. Nå har Musk kommet med et nytt utspill som høres ut som en spøk, men som visstnok likevel kan være sant.

Som blant andre The Verge meldte la Elon Musk ut en Twitter-melding før helgen hvor han skriver at SpaceX skal sende ut den nye Falcon Heavy-raketten neste måned – og lasten skal være intet mindre enn hans egen Tesla Roadster, bilmodellen som ble lansert i ny generasjon forrige måned.

Siden dette unektelig hørtes ut som en spøk tok The Verge kontakt med Musk for å få en bekreftelse, hvorpå Musk først svarte at han mente alvor, for deretter å påstå at det hele var en spøk etter at nyheten ble publisert i mediene.

Kan være sant likevel

Men i en ny vending var The Verge i kontakt med en kilde som visstnok skal ha kjennskap til saken og som påstår at det faktisk er tilfelle at Musk skal sende en Roadster ut i rommet med Falcon Heavy-raketten.

Tesla Roadster i den nylansert utgaven. Bilde: Tesla

Musk har tidligere uttalt på Twitter at SpaceX planlegger å laste Falcon Heavy med det «dummeste» objektet de kan komme på. Musk refererte til at den første Dragon-kapselen som ble skutt ut av SpaceX for en del år siden var lastet med et stykke ost – en spøk som var inspirert av humorgruppen Monty Python.

Dermed er det ikke helt usannsynlig at en Tesla Roadster faktisk vil bli sendt ut i rommet med Falcon Heavy – vel å merke hvis oppskytningen blir vellykket i det hele tatt, noe Musk har antydet at ikke er spesielt sannsynlig. Dersom oppskytningen blir vellykket vil Tesla-bilen befinne seg i det ytre rom i en «milliard» år, skriver Musk i Twitter-meldingen sin.

Hvorvidt det hele kun er et markedsføringsstunt for å skape oppmerksomhet rundt Tesla og SpaceX eller ei finner vi nok snart ut av.

Tesla Model 3 har nå fått offisiell rekkevidde »

annonse