Nyhet

– Surface Laptop er et limfylt mareritt

Omtrent umulig å reparere, ifølge nettstedet iFixit.

iFixit er nettstedet som spesialiserer seg på grundig og veldokumentert dissekering av elektroniske forbrukerprodukter med det formål å finne ut hvor lett de lar seg reparere. Nå har turen kommet til Microsofts første fullverdige, bærbare PC, og resultatet er ikke direkte oppløftende.

Surface Laptop endte opp med intet mindre enn 0 av 10 poeng på iFixits såkalte «reparérbarhetsskala», noe som i klartekst betyr at maskinen er mer eller mindre umulig å fikse.

– Limfylt uhyrlighet

cDJGvLqEM4WeCuZr

Etter å ha tatt maskinen fra hverandre konkluderte nettstedet med at Surface Laptop ikke er ment å bli demontert i det hele tatt, og at det rett og slett ikke lar seg gjøre å komme inn i maskinen uten å forvolde omfattende skade.

Mye av grunnen til dette er at maskinen er full av lim, og det nye alcantara-stoffet sitter ekstremt godt på. Prosessen var såpass ille at iFixit velger å benytte karakteristikken «limfylt uhyrlighet» om Surface Laptop.

Av spesifikke momenter bemerket nettstedet blant annet at batteriet både er vanskelig å farlig å fjerne, og at prosessen tok ti trinn å gjennomføre. Som iFixit peker på bidrar dette til å gi maskinen begrenset levetid.

Surface Laptop ferdig demontert.

Hovedkomponenter loddet fast

Ellers er både prosessoren, minnet og SSD-en loddet fast til hovedkortet, som selvsagt gjør oppgraderinger av disse komponentene til en heller brysom affære. Hodetelefon-jacken er en av de få komponentene som teknisk sett kan byttes ut, men ifølge iFixit må du grave deg gjennom både kjøleribben, viften, skjermen og hovedkortet for å få tilgang til den.

Til sammenligning er heller ikke den konkurrerende maskinen MacBook Pro en dans på roser på reparere, men den seneste 13-tommersversjonen av Apples bærbare fikk i det minste 1 av 10 mulig poeng på iFixits reparérbarhetsskala og er dermed marginalt mer tilgjengelig enn Surface Laptop.

Alle detaljene fra demonteringen av Microsofts nye laptop finner du hos iFixit. Du kan også sjekke ut videoen under.

Reparasjonsvennlig eller ei, vi liker Surface Laptop: Her er vår test »

Les også
Samsungs knalldyre Galaxy Note 8 lar seg heldigvis reparere
Les også
Ny toppmodell må fryses for å kunne åpnes
Les også
EU vil ha slutt på produkter som ikke kan repareres
Les også
Microsoft Surface Laptop: Surface Laptop er fullt på høyde med MacBook Pro
Les også
Apple har gjort det lettere å bytte komponenter selv i iMac
annonse