Tek.no

Nyhet

7 gaver til den musikkfrelste

22 Des 2010 06:00

Det er ikke nok å bare ha en digital musikkspiller, det skal mer til enn som så for at den musikkfrelste blir fornøyd. Det finnes en rekke ting som er med på å gjøre musikkopplevelsen både bedre og ikke minst kulere. Ja, det finnes så mye ekstrautstyr at det nesten kun er fantasien som setter grenser.

Her er våre tips til hva du bør plukke.

1. Sennheiser CX980
Ørepropper er noe alle må ha. Det som produsentene leverer sammen med sine spillere er stort sett noe ordentlig søppel. Disse proppene fra Sennheiser vil gi en helt annen lydopplevelse. Potent bass, fyrrig diskant og i det hele tatt en lagt bedre høreopplevelse enn billigere varianter kan tilby. Du må regne med å la dem spille noen timer før lydkvaliteten når sitt optimale nivå. De er ikke akkurat billige, så finn noen som fortjener en julegave til godt over tusenlappen.

Her finner du Sennheiser CX980 billigst

2. Bose QuietComfort 15
Reiser du mye eller kjenner du noen som gjør det. Dette er hodetelefonene som lar stillheten senke seg enten du vil høre musikken i fred eller du bare rett og slett vil være i fred. Bose har lenge vært langt fremme inne støykansellering, og med disse hodetelefonene har selskapet nådd nye høyder. Dette er ingen billig opplevelse. Med priser opp mot 3 000 kroner er QuietComfort 15 noe du virkelig bør trenge, eller en gave til noen du virkelig setter pris på.

Her finner du Bose QuietComfort 15 billigst

3. Bowers & Wilkins MM-1
Her har du høyttalere til musikkspiller og datamaskin av virkelig høy klasse. Med en pris til omtrent 4 300 kroner er ikke dette noe for hvem som helst. Dette bør forbeholdes en som kan sette pris på kvaliteten. Disse ganske små høyttalerne gir et resultat som er bedre enn anlegg som er flere ganger så dyrt.

Bowers & Wilkins MM-1 finner du her

4. Pioneer XW-NAC3
En dockingstasjon for iPod eller iPhone er ikke noe man kan ta lett på. Denne fra Pioneer kan til alt overmål ta to iPoder eller to iPhoner slik at du kan nyte musikkbibliotekene fra to kilder. Den har USB-inngang og integrert Bluetooth. Til alt overmål har den nettilkobling så du får også internettradio. Med egen videoutgang og støtte for DLNA er dette så komplett som en dockingstasjon kan bli.

Her finner du Pioneer XW-NAC3 billigst

5. ION AUDIO USB platespiller med iPod Docking
Har du mange gamle LP-plater eller kjenner du noen som har. Her er den perfekte gaven til dem som trenger enkel overføring av denne musikken til digitalt format. Denne modellen kan overføre direkte til iPod hvis du ønsker det.

Her finner du ION AUDIO USB billigst

6. Konto på Spotify eller Wimp
Her er en gave du må være sikker på at mottaker ikke har fra før. Er mottakeren en som konsumerer en masse musikk, kan dette være gaven som forsetter i gi til langt utpå året. Spotify kan gis som gave og du kan velge mellom varighet på 1, 3, 6 eller 12 måneder. Prisen varierer mellom henholdsvis 99, 297, 594 eller 999 kroner.

Her bestiller du Spotify gaveabonnement

Wimp som er et norsk alternativ som ikke er like enkelt å gi bort i gave. Uansett er tjenesten meget god og går etter vår mening i mange tilfeller utenpå Spotify. Spesielt for norsk musikk. Tjenesten koster 99 kroner pr. måned.

Her finner du Wimp

7. iTunes gavekort
For den som har en iPod, iPhone eller iPad er et iTunes gavekort midt i blinken. Ikke bare kan det brukes til å kjøpe musikk, du kan også kjøpe applikasjoner til enhetene dine. Kortene kommer i verdier på 100, 200 og 400 kroner.

Her finner du iTunes gavekort

annonse

Les også