Til hovedinnhold

LGs nye supertelefon

LG har kommet litt i skyggen av Samsung og HTC når det gjelder mobiler med Android OS, men nå har det lekket bilder og specs for den kommende ”supermobilen” LG LU2300. Med en 1 GHz-prosessor, 3,5-tommers kapasitiv AMOLED-skjerm (800x480) og i tillegg utrekkbart QWERTY-keyboard kan denne mobilen bli et spennende tilskudd på markedet, spår Techradar. Selvsagt vil LG LU2300 også kjøre Android versjon 2.1. Videre kan vi nevne støtte for 3G og WLAN, GPS, og 5-megapikselkamera med autofokus, bildestabilisator, ansiktsgjenkjenning og LED-blits (evt. lys).

Men det som bekymrer britiske Techradar er at LGs kommende mobil har støtte for DMB, noe som tradisjonelt betyr at den er kun ment for det asiatiske markedet. I Norge kan derimot denne DMB-støtten by på interessante muligheter. DMB er nemlig teknologien Norges Mobil-TV bruker for kringkasting av MiniTV – som foreløpig kun har vært tilgjengelig på mediespillere, ikke mobiler. Med (for øyeblikket) seks gratis TV-kanaler på MiniTV tilgjengelig, bør LG LU2300 være spesielt interessant for norske mobilbrukere.

Ettersom det bare er Stor-Oslo som har MiniTV-dekning i dag, kan det imidlertid være at LG kvier seg for å lansere denne på det norske markedet. Sjansen for at dette blir den første mobilen fra en kjent produsent med DMB-støtte på det norske markedet er likevel til stede – med tanke på telefonens gode spesifikasjoner for øvrig. I den internasjonale mobilpresse regnes derimot LG LU2300 å være ment eksklusivt for det sørkoreanske markedet. LG har ennå ikke lansert mobilen offisielt.

Mer om
annonse