Tek.no

Nyhet

Når iPhonen ringer, skjer det noe veldig rart...

Oppdatert: Videoen er mest sannsynlig falsk.

ViralVideoLabs/Teknofil.no, montasje
7 Sept 2015 11:00

Oppdatert:

Som flere har poengtert i kommentarfeltet ser det ut som videoen er digitalt manipulert, og maurene er trolig lagt på videoen i etterkant. Ser man nøye etter beveger noen maur seg igjennom hverandre, og videoen er trolig lastet opp i dårlig kvalitet for å skjule detaljer.

En entomolog ved California State University, Terry McGlynn, har uttalt til Daily Dot at han er «90 til 95 prosent sikker på at det ikke er ekte maur i videoen».

Under følger den opprinnelige artikkelteksten:

For kort tid siden ble det lastet opp en video på YouTube som viste noe svært besynderlig, ifølge Engadget. Det dreier seg om en flokk maur som beveger seg tilsynelatende normalt rundt en iPhone 6, men som i samme øyeblikk som telefonen begynner å ringe begynner de å bevege seg i sirkel rundt telefonen.

Hvorfor i all verden skulle maur påvirkes av et anrop på telefonen? YouTube-brukeren som publiserte videoen, ViralVideoLab, argumenterer i beskrivelsen for videoen at det er de elektromagnetiske signalene som får maurene til å bevege seg slik:

Det mener faktisk Nigel Andrew, en professor ved Universitetet i New England, at stemmer på en prikk:

– De har magnetiske følere i antennene sine. Hvis de beveger seg over lange avstander, bruker de gjerne magnetiske signaler fra Jorden for å finne ut om de går nordover, østover, sørover eller vestover.

Det er imidlertid ikke alle som er helt enige i dette. Simon Robson, en insektsforsker ved James Cook-universitetet, mener at maur selv uten noe i midten ofte beveger seg i sirkel tilsynelatende uten mål og mening. Men det er allikevel besynderlig hvor utrolig simultant anropet og sirkelbevegelsen er.

Det er ikke bare maur som blir innblandet i teknologi:
Derfor har neshornet et kamera installert i hornet sitt »

(Kilde: Engadget)

annonse