Til hovedinnhold

Syv rykter om iPhone 6S du bør vite om

Pris, dato, rykter og nyheter.

Jørgen Elton Nilsen, Tek.no

Spenningen og nyhetsfølelsen med dagens iPhone 6-modeller har for lengst gått over, og rykter og nyheter om iPhone 6S - som antagelig blir navnet til Apples neste iPhone - har begynt å dryppe.

Høydepunktene på ryktebørsen er Force Touch, kamera med DSLR-kvalitet og dobbelt så mye RAM som iPhone 6.

Her er det vi tror vi vet om iPhone 6S så langt.

iPhone 6S: Pris

Det er ingen grunn til å tro at iPhone 6S kommer til å ligge langt unna dagens iPhone 6 i pris, med mindre den svake kronekursen presser prisen ytterligere opp.

Uten noen form for subsidier fra en mobiloperatør, vil det si at iPhone 6S med 16 GB lagringsplass nok vil ligge rundt drøyt 6500 kroner, mens toppmodellen med 128 GB lagringsplass vil ligge på drøyt 8500.

Regn med å måtte punge ut tusen kroner ekstra for iPhone 6S Plus-modellene.

iPhone 6S: Dato

Ifølge Mobil News skal Vodafone i en epost ha informert sine ansatte om at iPhone 6S vil bli tilgjengelig for salg i USA fredag den 25. september 2015.

Ryktet stemmer bra med tidligere lanseringstidspunkt. Apple har de siste årene lansert de nye iPhone-modellene på fredager rundt den 20. september i USA og om lag én uke etter i Norge.

iPhone 6S: Funksjoner

Force Touch: Med smartklokken Apple Watch introduserte Apple såkalt "Force Touch", en teknologi som lar kraften i berøringen av skjermen få betydning for handlingene du kan gjøre. KGI Securities-analytiker Ming-Chi Kuo, som har truffet med sine spådommer en rekke ganger tidligere, mener å vite at iPhone 6S og iPhone 6S Plus kommer til å få Force Touch. I praksis kan Force Touch brukes til å plassere nåler på et kart, spole i film og musikk og kjapt legge til en hendelse i kalenderen.

Ingen hjemknapp? Vi har lenge hørt rykter om at Apple ønsker å bli kvitt hjemknappen i bunnen av iPhone. Det vil sørge for at mobilen kan få større skjerm, og samtidig krympe i størrelse. Ifølge TechRadar nærmer Apple seg en løsning som gjør dette mulig, men tror ikke teknologien vil være klar til lanseringen av iPhone 6S.

iPhone 6S: Design

iPhone 6S og iPhone 6S Plus vil utseendemessig mest sannsynlig være identisk med dagens modeller, og ha de samme 4,7 og 5,5 tommer store skjermene.

Det ryktes at mobilen vil tilbys i én ny farge: Rosé-gull.

Det blir neppe en babyrosa iPhone, slik vi gjettet på i en tidligere artikkel.

iPhone 6S: Batteri

På innsiden ligger det an til endringer på hovedkortet som er svært gode nyheter for brukerne. Det nye hovedkortet ser ut til å være mer kompakt enn i dag, noe som kan gi bedre plass til et større batteri, skriver 9to5Mac.

Større batteri er lik lengre batterilevetid, noe alle som bruker en iPhone utvilsomt vil sette pris på.

iPhone 6S: Kamera

Den anerkjente applebloggeren John Gruber hevder at Apple jobber med "den største kameraforbedrelsen til nå". Målet skal være bildekvalitet på høyde med digitale kameraer.

- Jeg har hørt at det er et slags merkelig system med to linser som på et eller annet vis gir bildekvalitet på nivå med DSLR, sier Gruber.

iPhone 6S: Ytelse

Vi regner det som sikkert at iPhone 6S vil få en forbedret hovedprosessor (fra dagens A8 til A9). KGI Securities-analytiker Ming-Chi Kuo mener også å vite at iPhone 6S får RAM på 2 gigabyte.

Det ryktes også om en ny modembrikke som i teorien kan doble hastigheten på dataoverføring via 4G-nettet. Vi tror det når vi ser det. Hastigheten er naturligvis også avhengig av operatøren din.

Wall Street Journal skriver at kvaliteten på skjermen vil bli oppjustert. Og nok en gang er det snakk om ripefritt og mer bestandig saffirglass.

Les mer fra Side3:

annonse