Tek.no

Nyhet

Microsoft gir Outlook en kraftig ansiktsløftning

Innfører en rekke forbedringer av tjenesten.

Microsoft
24 Mai 2015 20:54

I et fersk blogginnlegg har Microsoft nå kunngjort en rekke forbedringer av sin populære Outlook-tjeneste. Oppgraderingen, som i første omgang kun rulles ut til en utvalg gruppe brukere, skal ifølge Microsoft gjøre det enklere å få utført mer arbeid på kortere tid.

Blant forbedringene byr Outlook.com nå på det Microsoft kaller en mer «raffinert» innboks for e-postene. Selskapet har blant annet introdusert en ny mappe kalt «clutter», som automatisk skal samle opp de uviktige e-postene.

Clutter kan «lære» hvilke typer e-poster du trolig ikke er interessert i ved at du drar e-poster inn og ut av mappen, men du kan også slå funksjonen helt av. Microsoft har også introdusert 13 nye bakgrunnstemaer til innboksen, for å gi deg flere valgmuligheter når det gjelder individuell tilpasning.

Integrerte apper

I tillegg vil e-post-tjenesten nå by på automatiske forhåndsvisninger av lenker som du limer inn i e-postene, som fungerer både med nettsider og videoer fra for eksempel YouTube, og du kan også lime bilder direkte inn i meldingen akkurat der du vil ha dem.

Nye Outlook.com får også bedre kalenderfunksjon. Foto: Microsoft

En annen stor nyhet er introduksjonen av det Microsoft har kalt «add-ins», som er applikasjoner bygget sømløst inn i Outlook-tjenesten. Dette fungerer blant annet ved at appene gjenkjenner fraser som du skriver eller leser i e-postene og åpnes automatisk for å gi deg assistanse. Om du leser eller skriver inn en adresse, vil denne for eksempel kunne vises på kartet via Bing Maps.

I forbindelse med sin «add-ins»-satsing samarbeider Microsoft også med flere andre tredjeparter, blant andre taxitjenesten Uber og PayPal. Som Microsoft beskrev i et tidligere blogginnlegg vil Uber-appen fungere sammen med Outlooks kalenderfunksjon ved at du med et enkelt klikk kan legge inn en Uber-påminnelse i forbindelse med avtaler du har på kalenderen.

Bedre Skype- og OneDrive-funksjoner

Meningen med konseptet er altså å samle alt på ett sted, slik at brukeren ikke trenger å åpne og lukke mange forskjellige applikasjoner. I tillegg til dette byr den nye Outlook-versjonen for øvrig også på bedre Skype-funksjonalitet ved at man kan bytte sømløst mellom e-post og Skype.

Microsoft har også gjort det enklere å dele innhold fra skytjenesten OneDrive via Outlook. Med den nye versjonen kan du simpelthen vedlegge filen du vil dele i e-postutkastet og deretter konvertere den til en delt OneDrive-fil med ett trykk. Dermed trenger du altså ikke å gå omveien med å laste filen opp til skyen og deretter gi vennene/kollegaene dine tilgang til filen.

For en komplett oversikt over alle endringene kan du sjekke ut blogginnlegget hos Microsoft, og se også video under for en rask introduksjon.

Microsoft la også nylig ut en ny prøveutgave av Windows 10: Den er ikke helt problemfri »

Les også
Microsoft med app for Apple Watch
Les også
Microsoft vil forhåndsinstallere appene sine i Cyanogen OS
Les også
Norsk forskningsmiljø gjør Microsoft smartere
annonse

Les også