Til hovedinnhold

Gir bort telefoner til kunder med kontantkort

Amerikanske T-Mobile går nye veier med mobilsubsidiering.

LG

Tar du en titt i mobilbutikker verden rundt vil du finne en mengde mobiler som selges til en slikk og ingenting, mot binding på relativt kostbare mobilabonnement. I det siste har vinden dreiet i retning av nedbetalingsløsninger, og kontantkortkundene har stort sett vært nødt til å kjøpe telefoner til fullpris uansett, eller gå for svært billige telefoner med noen kroner i avslag for operatørlåsen.

Dette har vært tilstandene her i Norge, og også i USA. Amerikanerne har imidlertid operatøren T-Mobile, som har gjort det til et varemerke å gå utenom de mest brukte operatørstiene. Selskapet er eid av tyske Deutsche Telecom, og med den tidvis sprø toppsjefen John Legere ved roret omtaler de seg som «The Uncarrier» i USA. Nå skal ikke-operatøren tilsynelatende også gi bort gratis mobiltelefoner til kontantkundene.

Annerledes operatør

Et lekket dokument fra T-Mobile skal nemlig vise at selskapet planlegger å la noen av disse kundene få bytte telefon gratis. De som betaler aller minst får ikke være med, men tilbudet blir tilgjengelig for kontantkunder som bruker 40 dollar eller mer i måneden på kundeforholdet hos T-Mobile.

Operatøren driver på en svært annerledes måte, også sett med norske øyne. Her kan man nemlig være abonnent på faste tjenester som fornyes en gang i måneden, men det er opp til kunden å fylle på kontoen hos T-Mobile, om ikke en autogiroliknende avtale aktiveres. Sammenliknet med «norske» kontantkort blir altså dette litt annerledes, og er mer å regne for ordinære abonnement uten krav om kredittsjekk og liknende. Siden kunden ikke er bundet kan han eller hun likevel stikke av med en telefon, og la være å fornye kundeforholdet, hvis de vil.

Operatøren tilbyr også rimeligere kontantløsninger, med helt ned i dagsabonnement til tre dollar døgnet.

Telefonen det er snakk om er LGs Leon. Den har en skjerm på 4,5 tommer og drives av en Snapdragon 400-brikke. Her på berget starter den på rundt 1300 kroner, og er en rimelig inngangsbillett til 4G-tilkobling.

Du kan lese mer om LG Leon i lanseringssaken.

(Kilde: Pocketnow.com)

annonse