Tek.no

Nyhet

Den nye roboten Pepper ble utsolgt etter ett minutt

Japanerne gikk bananas på lanseringen i helgen.

François Glevarec
23 Juni 2015 09:00

Den nye roboten Pepper ble lørdag lansert i Japan, men ikke tro at du kan stikke ned dit for å kjøpe en. Hele det første partiet på 1000 roboter ble nemlig solgt ut i løpet av ett minutt.

Altså, du vet han ikke er ekte? Foto: Aldebaran

Et nytt familiemedlem

Pepper er en humanoid robot designet for å være et familiemedlem. Han skal kunne samtale med folk, gjenkjenne følelsene deres og til og med utvikle sine egne følelser.

Han skal også ha mulighet til å hente ned informasjon fra nettet, og gi deg meldinger du har fått eller værmeldingen, skriver nettstedet CIO.

Møt Pepper.

Skal gjøre folk glade

– Roboten har blitt skapt for å gjøre folk glade. Han er en emosjonell robot, ikke en funksjonell robot som skal hjelpe deg med oppvasken eller støvsuge. Han vil hjelpe deg å vokse, forbedre livet ditt og skape forhold, skriver det franske selskapet som har skapt Pepper, Aldebaran, på sitt nettsted.

Snart må offentlige bygninger tilrettelegges for roboter. Foto: Aldebaran

SoftBank, som selger roboten, forteller at det neste partiet vil finne veien til butikkene i juli. Vi som ikke bor i Japan må vente til neste år.

Selges med tap

Pepper koster 198 000 japanske yen, altså rett over 12 550 kroner. I tillegg må kjøperne ut med 24 600 yen (1560 kroner) hver måned, for å dekke forsikring og skytjenestene roboten er avhengig av.

Det er med andre ord ikke noe spesielt billig produkt, men selve roboten selges med tap. Det skal den etter planen gjøres i minst fire år.

Han kan tilsynelatende fortelle vitser også. Foto: Aldebaran

I månedene og årene som følger vil det bli mulig å laste ned nye språkpakker, samt nye personligheter for Pepper, fra en offisiell nettbutikk.

– Vil bli like populær som bilen

Den kjente, kinesiske nettbutikken Alibaba skal hjelpe med den globale distribusjonen av Pepper.

– Enten du liker det eller ikke, vil roboter bli like populære som biler, og de vil spille en svært viktig rolle i de neste 30 årene, sier Alibaba-gründer Jack Ma ifølge Computerworld.

Pepper er kun ment for private kunder, men SoftBank, Alibaba og Foxconn planlegger å også lage roboter ment for kommersiell bruk. Dette prosjektet starter til høsten.

Kanskje Pepper kan erstatte robothunden AIBO?
Japans robothunder holder på å dø ut »

(Kilde: CIO via Cnet)

annonse

Les også